Rusya gazı kesti, Almanya elektrik üretiminde kömüre dönüyor

Rusya'nın doğalgaz sevkiyatında gittiği kısıtlama ve kış aylarında artacak ihtiyacı göz önünde bulunduran Almanya, elektrik üretimi için kömür santrallarını daha çok kullanma planı yapıyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR- Rusya'nın Avrupa'ya doğalgaz sevkiyatı, Kuzey Akım'daki kapasitenin de düşürülmesiyle azalmaya devam ederken, Almanya Ekonomi ve İklimi Koruma Bakanı Robert Habeck,  ülkesinin gaz depolama tesislerini doldurmaya yardımcı olmaya yönelik gaz tasarrufu için ek önlemler alındığını duyurdu.

Habeck, Rusya'nın doğalgazda kesintiye devam edeceğine yönelik endişelerle ülkesinin elektrik üretimi için gaz kullanımını sınırlaması ve Rusya'dan gelen arzdaki düşüşü telafi etmek için doğal gaz depolama tesislerine öncelik vermesi gerektiğini belirtti.

Alman Yeşiller Partisi eski Eş Genel Başkanı da olan Habeck, Almanya'nın kömür yakıtlı elektrik üretiminden çıkma planlarına ve partisinin ilkelerine aykırı olmasına rağmen ülkenin elektrik üretimi için kömür kullanımını da artırmak zorunda kalacağını da vurguladı.

AA'nın aktardığına göre Habeck, “Talep üzerine kanunla alternatif bir gaz rezervi oluşturuyoruz. Bu, dürüst olmak gerekirse, bir geçiş dönemi için daha fazla kömürle çalışan elektrik santrali anlamına geliyor" ifadesini kullandı.

Gaz piyasasındaki durumun son günlerde kötüleştiğini ve gaz depolama tesislerinin yüksek fiyatlara da olsa doldurulabildiğini vurgulayan bakan Habeck, "Gazda tedarik şu anda garanti altında ama durum ciddi. Bu nedenle gaz tüketimini azaltmak için tedbirleri güçlendirmeye ve ek tedbirler almaya devam ediyoruz. Bu, gaz tüketiminin daha da azalması ve depolama tesislerine daha fazla gaz aktarılması gerektiği anlamına geliyor. Aksi halde kış zorlu geçecek" ifadelerini kullandı. (DIŞ HABERLER)