Prof. Özgenç ısrarlı: OHAL kaçınılmaz olabilir

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da görüşlerine başvurduğu bilinen Prof. İzzet Özgenç, Türkiye'de ağır ekonomik bunalım sebebiyle resmi olarak OHAL ilanının kaçınılmaz olabileceğini söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - 'Ağır ekonomik bunalımı' gerekçe göstererek 2021 yılının Aralık ayında "Toplum olarak olağanüstü hal kararına hazırlıklı olmalıyız" diyen Prof. Dr. İzzet Özgenç'ten yine benzer bir açıklama geldi. AK Parti'ye ceza kanunlarının hazırlanmasında öncülük eden ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da sık sık görüşlerine başvurduğu bilinen Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA) Asli Üyesi Prof. Dr. İzzet Özgenç, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Türkiye, adı konmamış olsa bile, ağır ekonomik bunalım sebebiyle olağanüstü hali yaşamaktadır. Süreç devam ederse, güvenlik sebebiyle olağanüstü hal kaçınılmaz olabilir. Vatandaş duyarlılığımla, sorunla ilgili olarak TBMM’ye Genel Görüşme çağrımı tekrar etme gereğini duyuyorum" dedi.

Özgenç daha sonra paylaşımına gelen "olağanüstü hali savunduğuna' yönelik tepkilere ise "Olağanüstü hal önerisinde bulunulmuyor. İhmalin ve yapılan yanlışlarda ısrar edilmesinin muhtemel sonuçlarına endişeyle işaret ediliyor. En zor günlerde bile millet olarak çözümün aranacağı yer, Türkiye Büyük Millet Meclisi'dir" açıklamasıyla yanıt verdi.

Ne olmuştu?

Prof. Özgenç 'ekonomik bunalım nedeniyle' OHAL ilan edilebileceğini söylemiş ve "toplum hazırlıklı olmalı" demişti. Özgenç daha sonra yeni önerilerde bulunmuş ve "Kamudaki israfın, önüne geçecek kapsamlı tedbirlerin alınması gerekir" ifadelerini kullanmıştı. Sosyal medya paylaşımları sebebiyle tepki gören Özgenç "Bu açıklamalarımla, kişilerin gelecek endişelerinin artmasına ve hatta, ülkemiz ekonomisinin zarar görmesine sebebiyet verdiysem, milletimden özür dilerim" mesajını paylaşmış, açıklamalarının 'milletvekili ve cumhurbaşkanlığı seçiminin erteleneceği' yönünde değerlendirilmesine karşı çıkmıştı. Özgenç, seçimlerin sadece savaş sebebiyle ertelenebileceğini, ilgili kararın da cumhurbaşkanında değil mecliste olduğunu vurgulamıştı. Özgenç, aralık ayı ortasında yaptığı paylaşımlarını siyasi partilere seslenerek bitirmiş ve "TBMM'de ortak çözüm bulunmalı" demişti. (HABER MERKEZİ)