Abdülkadir Selvi: İzzet hoca bir süredir muhalif

Erdoğan'a yakınlığıyla bilinen 'OHAL ilan edilebileceğini söyleyince gündeme oturan Prof. Dr. İzzet Özgenç'le ilgili izahatı Hürriyet yazarı Abdülkadir Selvi yaptı: "Bir süredir muhalif."

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - AK Parti'nin önemli yasa tasarılarını hazırlayan ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yakın isimlerden biri olarak bilinen Prof. Dr. İzzet Özgenç'in ekonomik koşullar nedeniyle OHAL ilan edilebileceği yönündeki görüşü dillendirmesi AK Parti'de rahatsızlığa neden oldu. Hürriyet yazarı Abdülkadir Selvi, İzzet Gönenç'in bir süredir muhalif olduğunu ve artık Erdoğan'a yakın bir isim olmadığını yazdı. 

Selvi'nin 'OHAL iddialarına ekonomi çevreleri ne dedi?' başlıklı yazısının bir bölümü şöyle:

"İzzet Özgenç bir dönemler Erdoğan’ın fikirlerinden istifade ettiği önemli bir hukukçuydu. Ama İzzet Hoca bir süredir muhalif. İktidara yönelik eleştirilerini esirgemiyor. Bunu saygıyla karşılıyorum. İzzet Özgenç’in OHAL’le ilgili paylaşımları; Erdoğan’a çok yakın bir isim, kendi görüşlerini değil Erdoğan’ın düşüncesini yansıtıyor şeklinde değerlendirmelere konu olduğu için hatırlatmak istedim. İzzet Hoca artık Erdoğan’a yakın değil, onun görüşlerini paylaşmıyor. Ayrıca İzzet Hoca’nın OHAL’le ilgili değerlendirmesinin Erdoğan’ın eğilimini yansıttığı yorumlarından en çok Cumhurbaşkanı’nın rahatsız olduğundan eminim. Bu iddia hem doğru değil hem de bu dönemde ekonomiye yapılacak olan en büyük kötülük, OHAL ilan edilmesini gündeme getirmek olur. Ekonominin en kritik süreçten geçtiği bir dönemde, oluşturulmak istenen sisli hava en çok Erdoğan’ı rahatsız eder. Ekonomi nedeniyle OHAL ilan eden ülkeye yabancı sermaye gelir mi?"