Prof. Kaboğlu’na ‘OHAL Komisyonu’ndan ret

OHAL Komisyonu, ‘Barış Bildirisi’ni imzalayan ve Marmara Üniversitesi'ndeki görevinden ihraç edilen Anayasa hukukçusu, CHP Milletvekili Prof. Dr. İbrahim Kaboğlu’nun başvurusuna da ‘ret’ kararı verdi.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA- Olağanüstü Hal (OHAL) döneminde çıkarılan 686 numaralı Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile Marmara Üniversitesi'ndeki görevinden ihraç edilen Anayasa hukukçusu İbrahim Kaboğlu’nun OHAL Komisyonu’na yaptığı başvuru sonuçlandı. Komisyon CHP İstanbul Milletvekili olan Kaboğlu’nun başvurusuna ‘ret’ kararı verdi.

Sosyal medya hesabından ‘ret’ kararına ilişkin açıklama yapan Prof. Kaboğlu, “OHAL İşlemleri İnceleme Komisyonu (OHALİİK), bilim kıyımına devam ediyor. Anayasa dışı bir kurum olan ve kararlarıyla Anayasa suçu işleyen OHALİİK ve arkasındaki güçlerle, hukuk ve siyaset yoluyla mücadelemi sürdüreceğim” dedi.

KABOĞLU DA ‘BARIŞ BİLDİRİSİ’NE İMZA ATANLAR ARASINDA YER ALIYOR

“Bu Suça Ortak Olmayacağız” başlıklı bildiriyi imzalayan ve KHK ile üniversitelerindeki görevlerinden ihraç edilen ‘Barış Akademisyenleri’ne yönelik OHAL Komisyonu’nun ilk ret kararı Ekim ayının sonunda verilmişti. Geride kalan süreçte 100’ün üzerinde ‘Barış Akademisyeni’nin başvurusu ‘ret’le sonuçlandı. Anayasa hukukçusu İbrahim Kaboğlu da bildiriye imza atan akademisyenler arasında yer alıyordu.