Portekiz, Bruno Fernandes'in 2 golüyle turu garantiledi

Dünya Kupası'nda 'yasaklanan' gökkuşağı bayrağını taşıyan bir taraftar, "İranlı kadınlara saygı" yazılı tişörtle Portekiz -Uruguay maçında sahaya girdi. Portekiz maçı 2-0 kazandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Anti demokratik uygulamalar ve stat inşaatlarında ölen işçiler gibi itirazların yanı sıra bazı takımların gökkuşaklı pazubandı ve 'love' yazılı formalarına FIFA'dan yasak gelmesiyle LGBTİ+ tartışmalarının gölgesinde Katar'da başlayan Dünya Kupası bir de gökkuşağı bayraklı eyleme sahne oldu.   

'İRANLI KADINLARA SAYGI'

Portekiz - Uruguay maçının 51. dakikasında "İranlı kadınlara saygı" yazılı tişört giyen bir seyirci gökkuşağı renklerinin bulunduğu bayrakla sahaya atladı. Bir süre sahada koşan seyirciyi görevliler dışarı çıkardı.

PORTEKİZ 2-0 KAZANDI  

Bundan 3 dakika sonra 54. dakikada Cristiano Ronaldo, Bruno Fernandes'in ortasında topa vurmaya çok yaklaştı. Gol önce Ronaldo'ya yazıldı, ardından Bruno Fernandes adına tescillendi. 

90+3. dakikada Bruno Fernandes kendisinin ve takımının 2. golünü atarak maçın da sonucunu belirledi: 2-0.

Son 16 turuna çıkmayı garantileyen Portekiz grup aşamasının son maçında Güney Kore'yle karşılaşacak. Uruguay ise Gana ile mücadele edecek. (HABER MERKEZİ)