Dünya Kupası'nda gökkuşaklı pazubandı tartışması

Bazı ülke takımı kaptanlarının gökkuşağı renkli pazubandı takmasına FIFA'dan 'sarı kart' tehdidi geldi, federasyonlar takmaktan vazgeçti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Katar'da düzenlenen FIFA 2022 Dünya Kupası'ndaki gökkuşağı renkli pazubandı tartışması sürüyor. 

Bazı ülkelerin takımları, LGBTİ+ bireylerin hak mücadelesine destek vermek için maçlarda "OneLove" yazılı ve gökkuşağı renkli pazubandları takma kararı almıştı. Fakat FIFA yaptığı açıklamada, sözkonusu bandı takacak oyunculara maçın başında sarı kart gösterilebileceğini açıkladı. 

FIFA'nın baskısı sonrasında İngiltere, Galler, Belçika, Hollanda, İsviçre, Almanya ve Danimarka kaptanları bandı takmaktan vazgeçti. İngiltere kaptanı Harry Kane Pazar günü yaptığı açıklamada, İran'a karşı oynanan B Grubu açılış maçında kol bandını takmak istediğini söylemişti. Fakat maça renkli bandı takmadan çıktığı görüldü.

 

Federasyonların kararı, LGBT+ toplulukları tarafından eleştiriye maruz kaldı.

İngiltere Futbol Taraftarları Derneği (FSA) de FIFA'nın 'sarı kart tehdidine' tepki gösterdi.

FIFA ise her tur için farklı amaçları desteklemek için kendi tasarladığı pazubantlarının takılması için çalışma başlattı. 

İngiltere Kadın Milli Futbol takımı efsanelerinden Alex Scott ise FIFA'nın OneLove kararına tepki için BBC yayınına sözkonusu bantla çıktı. (HABER MERKEZİ)