FIFA'dan bir yasak daha: Love yazılı formaya izin yok

Katar'da alkol yasağına destek veren ve gökkuşağı renkli pazıbendine yasak koyan FIFA, bu kez de Belçika Milli Takımı'nın "Love" yazılı formayla sahaya çıkmasını yasakladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Katar'da düzenlenen 2022 Dünya Kupası'nda FIFA'nın aldığı yasak kararları devam ediyor. Konfederasyon, bu kez de Belçika Milli Takımı'nın 'Love' (Sevgi/Aşk) yazılı formayla sahaya çıkmasına izin vermedi.

Belçika Milli Takımı'ndan bir kaynak, FIFA'nın kendilerine gökkuşağı şeritli ve arkasında "LOVE" yazan beyaz formayı Dünya Kupası'nda kullanamayacaklarını ilettiğini söyledi. Milli takım sözcüsü Stefan Van Loock, "Belçika Milli Takımı ilk üç maç boyunca ana kırmızı formasıyla oynayacak" dedi.

Loock, bu konunun Katar'daki Dünya Kupası'nın grup aşamalarını geçmeleri halinde ele alınacağını ifade etti. FIFA'nın "LOVE" yazısının kaldırılması halinde formaya izin vereceği belirtildi.

Belçika, eylül ayında tanıtılan beyaz deplasman formasını UEFA Uluslar Ligi'ndeki birkaç karşılaşmada kullanmıştı.

FIFA'NIN YASAKLARI

FIFA, dün de gökkuşağı renkli "OneLove" yazılı kaptanlık pazıbentlerinin takılmasını yasaklamıştı. Avrupa'dan 7 ülkenin federasyonu, LGBTİ+ bireylere destek vermek için söz konusu bandı takmak istemişti. FIFA, takan futbolcuların maç başlamadan sarı kart göreceğini iletmişti. Bunun üzerine ülkeler bandı takmaktan vazgeçmişti.

FIFA Başkanı Gianni Infantino, stadyum çevresinde uygulanacak alkol yasağı için, "Üç saat bira içmeden de yaşayabilirsiniz" demişti.

Ayrıca FIFA, kupa başlamadan önce katılımcı takımlara "ahlak dersi vermeyin" temalı mektup göndermişti. (HABER MERKEZİ)