Polonya Başbakanı: Belarus'taki Wagner birlikleri sınırlarımıza yaklaşıyor

Wagner şirketine bağlı paraları askerlerin sınırlarına yaklaştığını öne süren Polonya Başbakanı Morawiecki, "Şimdi durum daha da tehlikeli hale geliyor" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Polonya Başbakanı Mateusz Morawiecki, Belarus'taki Rus özel güvenlik şirketi Wagner grubuna ait paralı askerin Polonya sınırına yaklaştığını iddia etti.

Anadolu Ajansı'nın haberine göre, Polonya Başbakanı Mateusz Morawiecki, Belarus'taki Wagner grubuna dair basına konuştu.

Morawiecki, Wagner'e ait 100'den fazla paralı askerin Litvanya ile Polonya arasında Baltık Denizi kıyısında yer alan Rusya'nın Kaliningrad bölgesine ilerlediğini söyledi.

"Şimdi durum daha da tehlikeli hale geliyor" diyen Morawiecki, "Bu kesinlikle Polonya topraklarında daha fazla hibrit saldırıya doğru bir adımdır" ifadelerini kullandı.

Polonya İçişleri Bakanı Mariusz Kaminski de dün yaptığı açıklamada, "Wagner'in dahlinin olduğu ciddi hadiselerin" yaşanması durumunda Polonya, Litvanya ve Letonya’nın Belarus'a sınırlarını ortaklaşa kapatabileceklerini açıklamıştı.

Ukrayna'da Rus ordusuyla birlikte savaşan özel güvenlik şirketi Wagner'in kurucusu Yevgeniy Prigojin, beraberindeki paralı askerlerle haziran ayında Rusya hükümetine yönetimine karşı isyan başlatmıştı. İsyan, Belarus Cumhurbaşkanı Aleksandr Lukaşenko'nun araya girmesiyle sona ermişti. 

Prigojin'in, Belarus'a gitmesi sonrasında Wagner'in ülkeye yerleşmesi için öneride bulunan Lukaşenko, Belarus ordusunun, Wagner savaşçılarının tecrübelerinden yararlanabileceğini söylemişti. (HABER MERKEZİ)