Sedat Şenoğlu: Bu yürüyüş özgürlük isteyen bütün güçlere bir çağrıdır

HDP'nin Hakkari'den başlattığı yürüyüş Diyarbakır'a geldi. HDP binası önünden yapılan açıklamada konuşan Halkların Demokratik Kongresi Eş Sözcüsü Sedat Şenoğlu, "Bu yürüyüş sadece HDP’ye ait bir yürüyüş değildir. Özgürlük isteyen bütün güçlere yapılan bir çağrıdır" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - HDP'nin Hakkari’den Ankara’ya başlattığı “Darbeye karşı demokrasi yürüyüşü”, Diyarbakır’a ulaştı. Kent girişinde partililer tarafından karşılanan konvoy, HDP Diyarbakır İl Binasına geçti.

Mezopotamya Ajansı'nın haberine göre konvoy, HDP binası önünde Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eşbaşkanları Leyla Güven ve Berdan Öztürk’ün de aralarında bulunduğu grup tarafından meşaleler, zılgıtlar, alkışlar ve sloganlarla karşılandı. Uzun süre alkışlanan yürüyüşüler, “Hep birlikte demokrasiye” pankartı açarak, açıklama yaptı.

ŞENOĞLU: PROVOKASYONLARA YÜRÜYÜŞE GÖLGE DÜŞÜRMEYE ÇALIŞTILAR

Yol boyunca engellemelerle karşılaştıklarını belirten Halkların Demokratik Kongresi (HDK) Eş Sözcüsü Sedat Şenoğlu, "Yürüyüş boyunca darbeci zihniyeti her yerde gördük. Oyunlarıyla, provakasyonlarıyla yürüyüşe gölge düşürmeye çalıştılar. Bizim arkamızda halkların büyük gücü var. Biz bu büyük güce dayanıyoruz" dedi.

"Darbeci zihniyeti yerle bir edeceğiz. Onun yerine demokrasiyi kuracağız" diyen Şenoğlu, "Bu büyük irade, bu büyük inanç mutlaka ama mutlaka amacına ulaşacaktır. Bu büyük gücü her yerde gördük. Adana’dan Ankara’ya bu kadim toprakların güçleri birleşecek. Bu yürüyüş sadece HDP’ye ait bir yürüyüş değildir. Özgürlük isteyen bütün güçlere yapılan bir çağrıdır" ifadelerini kullandı.

HDP yürüyüşü İstanbul'da: Toplumsal muhalefeti birleştirmek için yürüyoruzHDP yürüyüşü İstanbul'da: Toplumsal muhalefeti birleştirmek için yürüyoruz

ÖZTÜRK: HALK İRADESİ OLDUKÇA HDP'YE KİMSE DİZ ÇÖKTÜREMEZ

DTK Eşbaşkanı Berdan Öztürk, Kürt Ulusal Birliği Partileri (PYNK) ve Suriye Kürt Ulusal Konseyi’nin (ENKS) anlaşmasına değinerek, "Bugün Rojava’da güzel bir haber aldık. Ulusal birlik kapsamında başlatılan çalışmalar kapsamında büyük bir adım atıldı. Onları kutluyoruz. Rojava’da atılan adımlar, Kürt ulusal birliği için örnek olmalıdır" diye konuştu.

Yürüyüşün iktidara bir önemli mesaj verdiğini söyleyen Öztürk, "HDP’ye saldırılarda bulunan tekçi zihniyet, faşist zihniyete söylüyoruz, Hakkari halkından Amed halkına, Edirne halkından İstanbul halkına halklar önemli bir mesaj verdi. Bu mesaj; bu kadar baskılara rağmen biz özgürlük, demokrasi ve onurlu bir barış istiyoruz mesajıdır" dedi.

HDP’ye yönelik baskılara tepki gösteren Öztürk, "HDP, meşruluğunu halklardan alıyor. Onlar gibi zulüm ve baskıdan almıyor. Bu irade var oldukça, kimse HDP’ye diz çöktüremez. HDP Türkiye’nin yarınıdır. HDP’yi bitirmeyi düşünenler, bunu ancak rüyalarında görür. Halk o kadar baskıya rağmen geri adım atmadı. En büyük mesaj budur" şeklinde konuştu.