Akşener: Pala'nın katili 9 yıl sonra aramızda

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, hükümetin salgın sürecinde atması gereken adımlara dair önerilerini sıraladı. İnfaz yasasıyla ilgili en net tavrı partisinin verdiğini belirten Akşener, Rize’de Gamze Pala’nın öldürülmesine dair, “Bu yeni düzenleme ile bu katilin eşi olmadığı için sadece kadın olduğu için normal bir şiddet cezası verilecek; ağırlaştırılmış müebbet verilmeyecek. 36 yıl ceza alması gerekirken, 30 yıl ceza alacak, denetimli indirimle 9 yıl sonra aramızda olacak” dedi.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Fox TV “Çalar Saat” Programında İsmail Küçükkaya’nın konuğu oldu. Küçükkaya’nın Türkiye ve dünya gündemine dair sorularını cevaplandıran Akşener, Covid-19’a ilişkin kendi deneyimlerini de anlatarak, “Dünyada salgını kontrol altına alan Güney Kore, hastanın kiminle temas ettiği ve 15 günde yapılan testlerle bu hastalığı aştı. Bizzat yaşamasaydık bilmezdik, evdeki bir çalışanımızın hastalanmasından sonra biz kendimize test yaptırdık ama hastalığı atlatan çalışanımız test için tekrar çağırılmadı” dedi.

İnfaz yasasıyla ilgili en net tavrı koyan partinin İYİ Parti olduğunu ifade eden Akşener’in açıklamalarından satır başları şu şekilde:

BENİ LİNÇ ETTİLER: Çocuk evliliklerine yönelik bir maddenin geleceğine dair bir şey ortaya atıldı. Sosyal medyadan ben bir açıklama yaptım. Beni linç ettiler, çirkin bir süreç başladı. MHP’nin Genel Başkan Yardımcıları, AKP’nin trolleriyle birlikte benim ölmüş anama kadar sövüldü. Dolayısıyla bu infaz yasasında böyle bir şeffaflık söz konusu olmadı. En küçük itiraza çok çirkin bir tavır konuldu. Bütün ceza yasasında eş üzerinden tanımlanmıştır, kadın konusu. Bir kadına eşi şiddet uyguladığında daha az ceza veriliyor. Şiddet uygulayanın kadın ile bir bağı yoksa normal ceza alıyor. Biz bununla ilgili teklif verdik “eş” üzerinden değil “kadın” üzerinden yer alsın diye; reddedildi. Meslek haline getirilen suçlar diye bir kapsam var. Dolandırıcılık, rüşvet, kadın cinayeti, bu insanlar infaz yasası ile bu aftan faydalandılar. Rüşvetin eski düzende 4-12 yıl cezası var, 2 yıl 8 ay yatıyor çıkıyor. Yeni düzenlemede aynı kişi 1 yıl yatıyor çıkıyor. Bunun önüne geçmek için dedik ki, aldığı rüşveti iade etsin. Buda reddedildi. 1 yıl yatıyor 1 milyon alıyor.

PALA’NIN KATİLİ: Rize’de Fındıklı’da AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı Gamze Pala diye bir kızımız canice öldürüldü. Bu yeni düzenleme ile bu katilin eşi olmadığı için sadece kadın olduğu için normal bir şiddet cezası verilecek; ağırlaştırılmış müebbet verilmeyecek. 36 yıl ceza alması gerekirken, 30 yıl ceza alacak, denetimli indirimle 9 yıl sonra aramızda olacak. Eş tanımı yerine kadın tanımı yapmış olsaydık ağırlaştırılmış müebbet alacaktı. Bu bir zihniyet meselesi.

'YANDAŞ MÜTEAHHİTE ÖDEME GARANTİSİ KESİLSİN'

KOBİLER DESTEKLENMELİ: 100 milyar TL’lik bir paket açıklandı. Bunun nakit kısmı düşük, genellikle kredilerin faizsiz yeniden yapılandırıldığı bir sistem üzerinden yapılan bir paketti. Bunun yeterli olmadığını söyledik. Ekonomi ve Kalkınma Başkanlığımızın yaptığı çalışmalara göre gayri safi millî hasılamızın yüzde 7-11 arasında bir yardım paketi açıklanması gerektiğini söyledik biz. Stopajın alınmaması gerektiğini söyledik; berber, lokanta, kafe gibi 241 bin yer şu an da kapalı bunlara: “açın” denildiği zaman bunlar o sistemi sürdürebilecek mi?

Bunların içinde yevmiyeler var, taksiciler tek çift plakaya düşünce ayda 10-11 güne düşüş çalışmaları bunları dile getirmemi istediler. Merkez Bankası yedek akçesi gitmiş, işsizlik fonunun 131 milyar TL'lik parasını ne olduğu belli değil. Varlık fonu var. Şimdi bunlar bizim paralarımız artı mücbir sebep sebebiyle kaynak söylüyorum. Ben şimdi mücbir sebep yönüyle Covid-19’dan dolayı bu yandaş müteahhitlere verilen müşteri garantisi ile olan ödemeleri, bu iş başımızdan gidince kadar yani rahatlayınca ya kadar Türkiye ödemelerini keserdim. Bunu söyledik biz valilerin başkanlığında, belediye başkanları ile birlikte bir kurul oluştur o şehirdeki hem Korona vakalarını takip edin, hem koordinasyonu öyle yapın ki bir de aynı yardımlar söz konusu oluyor bunlar da bir elden bir bütün olarak gitsin.

SALGINLA MÜCADELEDE KADIN LİDERLER NEDEN DAHA BAŞARILI: Annelik içgüdüsü bütün kadınlarda var. Kadın yöneticiler bir süre sonra etrafındakileri ve yönettiği kesimi evlat gibi görüyor bu korumaya yöneliktir. Dikkatli ve detaycıdır kadınlar. Kadının önceliği başarıdır. Dünyadaki kadın liderlerin salgını iyi yönetebilmesinin başında bunlar geliyor. Vatandaşlarını ailesinin bir ferdi olarak görüyor, öncelik sıralarında başarmak var. Bizim öncelik sıramızda siyasi iletişim en önde ve kibir son derece yüksek. Erdoğan saraya girdikten sonra vatandaştan kopmak gibi çok net bir sonuç oldu. (DUVAR)

Gamze Pala'nın katili tutuklandıGamze Pala'nın katili tutuklandı