Gamze Pala'nın katili tutuklandı

Rize Fındıklı'da Savaş Dalançıkar, arkadaşlık teklifini kabul etmediği bahanesiyle Gamze Pala'yı bıçaklayarak öldürdü. Dalançıkar tutuklandı. Cinayet protesto edildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Rize'nin Fındıklı beldesinde öğretmenevinde resepsiyon görevlisi olarak çalışan ve AK Parti Fındıklı İlçe Başkan Yardımcısı olan 35 yaşındaki Gamze Pala, Savaş Dalançıkar tarafından öldürüldü. Katil tutuklanırken Rizeliler, Pala'nın öldürüldüğü yere çiçek bırakılıp kadın cinayeti protesto etti.

Dün gece 22.00 sularında öğretmenevine giden Savaş Dalançıkar, Gamze Pala ile tartıştıktan sonra silahla ateş etti. Silahı tutukluk yapan Dalançıkar, Pala'yı bıçaklayarak öldürdü.

İddiaya göre Savaş Dalançıkar, Gamze Pala'ya birkaç kez arkadaşlık teklifinde bulundu ancak reddedildi. Bunu bahane ederek Gamze Pala'yı takip eden Dalançıkar, öğretmenevinin önünde cinayeti işledi. Ardından polislerin gelmesini bekledi.

İhbar üzerine olay yerine polis ve sağlık ekibi sevk edildi. Sağlık ekibinin yaptığı kontrolde Gamze Pala'nın yaşamını yitirdiği belirlendi. Savaş Dalançıkar gözaltına alındı. Sorgusunun ardından Pazar Adliyesine sevk edilen Savaş Dalançıkar, Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğince tutuklanarak Kalkandere L Tipi Cezaevine gönderildi.

Gamze Pala'nın öldürülmesi, çalıştığı Sakıp Sabancı Öğretmenevi'nin önüne çiçek bırakılıp protesto edildi. Eyleme Fındıklı Belediye Başkanı Ercüment Şahin Çervatoğlu, AKP İlçe Örgütü Başkanı Serkan Ellialtı, AKP ilçe yöneticileri, CHP kadın kolları yöneticileri, Kent Konseyi Başkanı Fatma Hanedar ve ilçe halkı katıldı. Eylemde konuşan Fatma Hanedar “Artık yeter, kadınların yaşam haklarına müdahaleye yeter, ölmek istemiyoruz” dedi.

Belediye Başkanı, Çervatoğlu ilçede kabul edilemeyecek bir cinayet yaşandığını belirterek “Asla ve asla kadın cinayetinde ceza indirimin yapılmaması, cezaevi sürecinde de aflardan yararlanmamasını talep ediyorum bir belediye başkanı olarak, aynı zamanda bir yurttaş olarak” diye konuştu.

AKP İlçe Başkanı Serkan Ellialtı “Gamze arkadaşımız çok sevdiğimiz dava arkadaşımızdı. Sevecen, güler yüzlü, partimizin neşe kaynağıydı. Böyle bir olayla karşı karşıya kalmak sadece teşkilatımızı değil bütün ilçeyi etkiledi, hepimiz çok üzgünüz” dedi. (Evrensel)