Temelli: Temelimizi merak ediyorsa HDP ağacına baksın

HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kendisi için kullandığı "temelsiz adam" ifadesi hakkında konuştu. Temelli, "Sabah akşam beni şikayet ediyor. 'Bu adam var ya' diyor bir de soyadıma takmış espri yetenekleri harika. Bizim temelimizi merak ediyorsa HDP ağacına baksın, binlerce yıllık tarihe kök salmış tarihe" ifadelerini kullandı. 

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, "Dersim Devrimci Güç Birliği"nin Seyit Rıza Meydanı'nda düzenlediği mitingde konuştu.

HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven'in PKK lideri Abdullah Öcalan'ın avukatları ve ailesiyle görüşmesine izin verilmesi talebiyle 137 gündür açlık grevinde olduğunu söyleyen Sezai Temelli, "Mutlak tecridin başladığı 5 Nisan 2015’ten bugüne kadar bu ülkede hukuk kalmadı. Bu talebi duymazdan gelen Adalet Bakanı tam 4 yıldır suç işlemektedir. Leyla Güven ile birlikte binlerce tutsak açlık grevinde; 300’den fazlası kritik aşamada. Cezaevlerindeki ölümlerin vebali iktidarın boynunadır" dedi.

'SİNEVİZYONDA SABAH AKŞAM BİZİ GÖSTERİYOR'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşmalarını eleştiren Temelli, "HDP’lilere terörist diyor. Hızını alamıyor bu ülkede tüm HDP’lilere, Kürtlere dinsiz imansız diyor. Dini siyasete alet ediyor. Arkasında sinevizyon sabah akşam bizi gösteriyor. Toplumu bölen, ayrıştıran bu anlayış bu ülkeye yapılacak en büyük kötülüktür. Biz de bunun karşısında iyiliği savunacağız. Tıpkı Dersim Devrimci Güç Birliği’nin yaptığı gibi yan yana geleceğiz, omuz omuza vereceğiz faşizme geçit yok diyeceğiz" ifadelerini kullandı.

'BEKA SORUNU YOK, KABİNE SORUNU VAR'

Beka sorunu tartışmalarına değinen Temelli, "Tüccardan Ticaret Bakanı, otel sahibinden Turizm Bakanı, okul sahibinden Milli Eğitim Bakanı, damattan Hazine Bakanı yapmış sonra da beka sorunu var. Hadi oradan, ne beka sorunu! Kabine sorunu var. Böyle ülke mi yönetilir? Yönetemediği için bu ülke büyük bir çöküşe sürüklendi" diye konuştu.

'DOLAR YÜKSELDİYSE BECERİKSİZLİĞİNİZDEN'

Dolar kurunun 5.80 liraya kadar yükseldiğini hatırlatan Sezai Temelli, şöyle devam etti:

"Doların 5,80’e çıktığı bir yerde, BDDK’ya talimat vermişler, bankalara soruşturma açıyorlar. Dolar 5,80’e çıkıyorsa bu sizin beceriksizliğinizden çıkıyor, bu sizin yolsuzluğa olan tutkunuzdan, bu sizin haksız zenginleşmenizden çıkıyor. Bu ülkenin bütçesini eğitime, sağlığa, emekçiye değil; silaha, savaşa ayırdığınız için çıkıyor. Silahlanmaya, mermiye, betoncu müteahhite değil, halka bütçe diyeceğiz."

'ALEVİ DÜŞMANLIĞIYLA YOLA DEVAM EDİYORLAR'

"Birlikte Dersim’in sorunlarını çözeceğiz" diyen Temelli, "Bizi inancımızdan dolayı ayıranlara en güzel yanıtı Dersim’de iktidara gelerek vereceğiz. Her seçim öncesi cemevlerinin ibadethane statüsü üzerinden halka vaatlerde bulunanlar, seçim bitince Alevi toplumunu ayrıştırarak, Alevi düşmanlığıyla o zulme devam ediyorlar" dedi.

'HEP BİRLİKTE BİR FIKRA YAŞADINIZ'

Nazımiye ilçesinde "Ye mao (Bizimdir)" yazılı afişlerin "Mao'cu olduğu gerekçesiyle yasaklandığını anımsatan Sezai Temelli, şunları söyledi:

"Bunlar o denli acze düşmüşler ki, biliyorsunuz hep birlikte bir fıkra yaşadınız. Hani kalktılar 'ye mao' afişini yasakladılar. Sanki Maoculuk kötü bir şey. Hayatında iki sayfa bir şey okumamış o cahil cühela kalkmış bizim pankartları, afişlerimizi indiriyor, propaganda yapan araçlarımızı engelliyor, dilimizi, kimliklerimizi yok sayıyor. Sonra da diyorlar ki Kürt kardeşlerimizden oy bekliyoruz. İki ortak var ya, bir tanesi 'Kürt kökenli' diyor Kürtlere. Küçük olan ortak da literatüre yeni bir şey ekledi 'Kürtçe konuşan vatandaşlar...' Kürt kökenlilerden ve Kürtçe konuşan vatandaşlardan oy bekliyorlar. Ben de diyorum ki onları bilmem ama biz Kürtlerden size oy yok."

Mao yazısını gören polis HDP afişini yasakladıMao yazısını gören polis HDP afişini yasakladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kendisi için "temelsiz adam" ifadesini kullandığını dile getiren Temelli, "Sabah akşam beni şikayet ediyor. 'Bu adam var ya' diyor bir de soyadıma takmış espri yetenekleri harika. 'Temelsiz' diyor. Bizim temelimizi merak ediyorsa HDP ağacına baksın, binlerce yıllık tarihe kök salmış tarihe" ifadelerini kullandı. (HABER MERKEZİ)