Mao yazısını gören polis HDP afişini yasakladı

Dersim'de Kürtçenin Kirmanckî lehçesiyle yazılan “Yê Mao" sözünü Mao Zedong zanneden polis afişlerin kaldırılmasını istedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Dersim'in Nazimiye ilçesinde HDP tarafından hazırlanan afişlerde yer alan  “Yê Mao (Bizimdir)” sloganı “sakıncalı” bulundu. Sloganı “Mao'cu” bulan polis afişlerin kaldırılmasını istedi.

Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) yerel seçim için hazırladığı Kürtçe afişler, birçok kentte yanlış çeviriler sonucu toplatılırken, Dersim’in Nazimiye ilçesinde ise HDP afişindeki Kürtçenin Kirmanckî lehçesiyle yazılan “Yê Mao (Bizimdir)” sloganı nedeniyle ilginç bir soruşturma başlatıldı.

Afişteki “mao” harfi “sakıncalı” bulunarak emniyete çağrılan Dersim Devrimci Güç Birliği’nin Nazimiye seçim bürosu yetkilisine, “o” harfinin ne anlama geldiği soruldu. HDP çalışanı, sloganın ne anlama geldiğini polise anlattı.

 

‘MAOCU’ DEĞERLENDİRMESİ

HDP afişindeki “Yê Mao” sloganı “Maocu” olarak değerlendirilirken polis, Dersim merkezde bu slogan için soruşturma başlatıldığını, fakat Nazımiye ilçesi için henüz bilgilendirme yapılmadığını belirterek, “mao”nun bulunduğu tüm afişlerin ilçe merkezinden kaldırılmasını istedi.

(Kaynak: Mezopotamya Ajansı)