Ümit Özdağ: CHP ile ittifak olmamalı 

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Ümit Özdağ, yerel seçimlere kendi adaylarıyla gireceklerini söyledi. Özdağ, "CHP ile ittifak olacağını düşünmüyorum. Kişisel olarak da böyle bir ittifakın olmaması gerektiğini düşünüyorum" diye konuştu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Ümit Özdağ, partisinin yerel seçimde CHP ile ittifak yapmayacağı düşündüğünü söyledi. Özdağ, "Çok açık şekilde söylüyorum, Cumhuriyet Halk Partisi ile bir ittifak olacağını düşünmüyorum. Kişisel olarak da böyle bir ittifakın olmaması gerektiğini düşünüyorum" dedi.

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Ümit Özdağ, yerel seçim çalışmaları kapsamında Burdur'a gitti. Kent merkezindeki bir otelde basın mensuplarının sorularını cevaplandıran Özdağ, yerel seçimin bundan sonraki siyasal yapılanmanın nasıl olacağına dair ipuçları vereceğini söyledi. Özdağ, "Sadece yerel seçim olmayacak, aynı zamanda ulusal planda siyasal sonuçlar doğuracak bir yerel seçim olacak" ifadelerini kullandı.

'İYİ PARTİ KENDİ ADAYLARI İLE SEÇİMLERE GİRECEK'

Ümit Özdağ, yerel seçimlerde CHP ile ittifak yapılıp yapılmayacağı konusunda ise şunları söyledi:

"Ben genel merkezden geliyorum. Böyle bir şey duymadım. Bir ittifak olacağını düşünmüyorum. Çok açık şekilde söylüyorum, CHP ile bir ittifak olacağını düşünmüyorum. Kişisel olarak da böyle bir ittifakın olmaması gerektiğini düşünüyorum. Ben genel olarak olmaması gerektiğini düşünüyorum. İYİ Parti bütün kadrolarıyla bütün Türkiye'de genel merkezin kararlı, ısrarlı ve kapsamlı çalışmalarını gerçekleştirdiği bir zeminde, kendi adayları ile bu seçimlere girecek. Bunun herhangi bir şekilde başka zeminde tartışılmasının abesle iştigal olduğunu düşünüyorum. Tekrar altını çizeyim; İYİ Parti bütün Türkiye'de aday çıkartarak seçimlere giriyor. Cumhuriyet tarihinin en ağır baskılarla karşı karşıya kalmış partisiyiz."

Ersagun Yücel: Yerel seçimlerde ittifak olmayacakErsagun Yücel: Yerel seçimlerde ittifak olmayacak

'MANSUR YAVAŞ'IN ADAY OLMASINI İSTERİZ'

Mansur Yavaş'ın Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı tartışmalarına da değinen Özdağ, "Sayın Genel Başkanımız iki kez açıkladı. Sayın Yavaş'ın İYİ Parti'den aday olmasını tabii ki arzu ederiz. Olur, olmaz o da onun demokratik kararı, göreceğiz. Ama bu bizim bir tek Mansur Yavaş'la Ankara'da seçime gireceğimiz anlamına gelmiyor. Başka arkadaşlarımız da var adaylığa hazırlanan, ancak bekliyoruz, daha hiçbir parti aday açıklamadı" dedi.

'ADAYLARIMIZI AÇIKLADIĞIMIZDA ÇOK ŞAŞIRACAKSINIZ'

"Adaylarımız açıklanmaya başladığı zaman şaşıracaksınız, hem de çok şaşıracaksınız" diyen Ümit Özdağ, "Biz yüzde 51'e değil yüzde 100'e talibiz diye ortaya çıkmış bir partiyiz. Onun için yerel seçimlerde de bütün adaylarımızla, bütün seçmenlerden daha önce hangi siyasi partiye oy vermiş olursa olsun, oy talebinde bulunacağız" şeklinde konuştu. (BURDUR/DHA)