Varlık Fonu’na bir tepki de MHP’den

Varlık Fonu’na bir eleştiri de MHP’den geldi. Antalya Milletvekili Mehmet Günal, “Parayı sağ cepten sol cebe koyunca zengin olmazsınız. Hedeflenen amaca bu araçla ulaşılamaz” dedi.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - Türkiye Varlık Fonu’na devredilen kamu şirketleri tartışmasına MHP de katıldı. MHP Antalya Milletvekili Mehmet Günal, “Parayı sağ cepten sol cebe koyunca zengin olmazsınız. Hedeflenen amaca bu araçla ulaşılamaz” dedi.

Varlık Fonu'nun Meclis'teki görüşmelerinde MHP’nin verdiği muhalefet şerhinde imzası bulunan Günal, devredilen kurumların çiftlik gibi kullanılıp içinin boşaltılacağı yönündeki iddiaları çok dikkate almadı. Devredilen kurumların bir kısmının uzun zamandır özelleştirme kapsamında bulunduğuna dikkat çeken Günal, söylenenlerin hepsinin bu süreçte de gerçekleştirilme imkanı bulunduğuna dikkat çekti.

Varlık Fonu finans kapitale karşı mı?Varlık Fonu finans kapitale karşı mı?

'BÖYLE ZENGİN OLUNMAZ'

Varlık Fonu’nun dışarıya imaj için kurulduğunu söyleyen Günal’a göre, “Bildiğiniz gibi değil varlıklarımız çok fazla, ekonomimiz güçlü” demek istiyorlar, ama bunun karşılığı yok” dedi: Biz diyoruz ki bu sizin söylediğiniz amaca hizmet etmez. O amaca bu araçla ulaşamazsınız. Parayı şu cepten al bu cebe koy, sonra “ben zenginim” de. Böyle zengin olunmaz, böyle zenginlik gösterilmez. Yapısal önlemler almak gerek. Üretimi arttıracak çalışmalar lazım.

Türkiye Varlık Fonu için “bu göstermelik bir şey” diyen Günal, yapılan çalışmaları yakından izleyeceklerini, oluşturulan yönetim kurulunu ve tasarruflarını takip edeceklerini ama bir şey çıkacağı kanaatinde olmadığını söyledi.

Varlık Fonu 'çılgın projeler'e gidecek!Varlık Fonu 'çılgın projeler'e gidecek!

'Kurumların Varlık Fonu'na devredilmesi bütçe açığını artıracak''Kurumların Varlık Fonu'na devredilmesi bütçe açığını artıracak'

Hükümetten Varlık Fonu açıklamasıHükümetten Varlık Fonu açıklaması

Varlık Fonu'nun kaderini piyasa belirleyecekVarlık Fonu'nun kaderini piyasa belirleyecek