Hükümetten Varlık Fonu açıklaması

Hükümetten Varlık Fonu'nun kamu kurumlarını devralması ile ilgili açıklama geldi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, kamu kurumlarının 'paralel hazine' olarak adlandırılan Varlık Fonu'na devredilmesi ile ilgili değerlendirmeler yaptı. Kurtulmuş, devirlerin 'etkin yönetim için yapıldığını söyledi.

Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, aralarında Türk Telekom, THY'nin hisseleri ve Ziraat Bankası'nında bulunduğu büyük kamu kurumlarının Varlık Fonu'na devredilmesine ilişkin olarak açıklama yaptı. Kurtulmuş, "Büyük kamu şirketlerinin daha etkin yönetilmesi söz konusu. Devletin elinde çok kuvvetli bir kaynak oluşması sağlanmalıdır. Olası bir takım ekonomik salvolara karşı kendini koruyacak daha dinamik bir yapıya kavuşması öngörülmektedir. Kaynakların etkin kullanılması kanaatindeyiz, bu amaçla bu adım atılmıştır" dedi.

Kurtulmuş, Bakanlar Kurulu toplantısı ile ilgili düzenlediği basın toplantısında, "Dün Resmi Gazete'de yayımlandı. Varlık Fonu'na devirle amaç nedir?" sorusunu yanıtlarken şunları söyledi, "Büyük kamu şirketlerinin daha etkin yönetilmesi söz konusu. Devletin elinde çok kuvvetli bir kaynak oluşması sağlanmalıdır. Olası bir takım ekonomik salvolara karşı kendini koruyacak daha dinamik bir yapıya kavuşması öngörülmektedir. Kaynakların etkin kullanılması kanaatindeyiz, bu amaçla bu adım atılmıştır. Mühim olan güçlü bir Varlık Fonu'nun oluşması. Birtakım dışarıdan müdahalelere karşı güçlenmesi için tabiri caizse garanti formatında bir fondur. Kullanımın aynı kaynakta toplanması amaçlanıyor." Kurtulmuş fonla ilgili 'Duyunu Umumiye' (Osmanlı İmparatorluğu'nun dağılma sürecinde dış borçların ödenmesini denetleyen kurum) benzetmesi yapılmasını ise 'yanlış bir benzetme' olarak tanımladı.

'REFERANDUM DEMOKRATİK OLACAK'

Kurtulmuş, "Referanduma yönelik açıklamalar geliyor. Hayır diyenler terör örgütleriyle aynı yerde olduğu yönünde, bir imamın da açıklaması oldu "Hayır diyen haindir" diye... Kampanya böyle mi devam edecek?" şeklindeki soruya ise şu yanıtı verdi, "Türkiye bir Libya, Irak, Suriye olmadıysa sebebi sandığın ortada olmasıdır. Türk halkı darbecileri bile sandıkla indirebilmiştir. Kimisi evet diyecek, kimisi hayır diyecek. Bu bir parti seçimi değildir, burada farklı partiler evet etrafında kanaat belirtiyor. Hayırda da aynı şekilde. Kimse demokratik bir yarış olacaktır, millet ne derse başımızın gözümüzün üzerinedir. Pozitif bir kampanya yürütüyoruz."

Varlık Fonu'nun kaderini piyasa belirleyecekVarlık Fonu'nun kaderini piyasa belirleyecek

Kurtulmuş'un değindiği diğer başlıklar ise şöyle:

SURİYE İÇİN ASTANA GÖRÜŞMELERİ BAŞARI: Astana'nın en önemli sonucu 6 yıldır süren bu iç savaşta, ilk sefer rejim güçleriyle muhalif unsurların aynı masada bir araya gelmesidir. Astana diplomatik açıdan başarılı sonuçlandı. Astana Cenevre'nin alternatifi ya da rakibi değildir.

ALMANYA YPG KONUSUNDA DA BİLGİ VERMELİ: Koalisyon ülkelerinin Fırat Kalkanı ve El Bab'da istediğimiz desteği vermediğini belirtmek isterim. Almanların keşif uçuşlarındaki görüntülerin önemli bir kısmını paylaştıklarını biliyoruz, istediğimiz tüm bilgileri karşılıklı paylaşalım. Türkiye terör örgütlerine karşı sahada etkin mücadele eden güç. Dostlarımızdan, müttefiklerimizden beklediklerimiz sadece DEAŞ'a ait değil, PKK YPG unsurları konusunda bilgi vermeleridir. Son dönemde olumlu gelişmeler var ama bütün bir istihbarat paylaşımı olmasını istiyoruz.

Varlık Fonu'na yedi önemli eleştiriVarlık Fonu'na yedi önemli eleştiri