AK Partili Sait Yüce'den Cumhuriyet yorumu: Sıkıntı olmaz

AK Parti milletvekili Sait Yüce Cumhuriyet yöneticilerinden henüz tutuklanan olmadığına dikkat çekti. Yüce, “Demokrasi ve özgürlükler açısından ülkemizi sıkıntıya sokacak bir sonuçla karşılaşacağımızı sanmıyorum” dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - AK Partili TBMM insan Hakları Komisyonu üyesi Isparta Milletvekili gazeteci yazar Sait Yüce, Cumhuriyet gazetesine yapılan operasyonu değerlendirdi. Yüce, “Yapılanan gazete ve gazeteci kimliğine değil kanunda tarif edilen suçla ilgili olduğunu düşünüyorum” dedi.

Yüce, AK Parti Grup toplantısı öncesinde, Duvar’ın Cumhuriyet gazetesi yöneticilerine yönelik operasyon ve basın özgürlüğüne ilişkin sorusunu yanıtladı. Yüce şunları söyledi:

"Türkiye’nin birliği, vatanımızın ve milletimizin bütünlüğü her şeyden önemlidir. Siyasi görüşler, düşünce ve inanç farklılıkları olabilir. Ancak, ülke çıkarları ve milli güvenlik söz konusu olduğunda medya dahil tüm unsurlar aynı çizgide buluşmalı diye düşünüyorum. Yapılanan gazete ve gazeteci kimliğine değil kanunda tarif edilen suçla ilgili olduğunu yargısal bir süreç diye düşünüyorum. Henüz bir tutuklama yok. Gözaltı süreci. Beklemek lazım. Demokrasi ve özgürlükler açısından ülkemizi sıkıntıya sokacak bir sonuçla karşılaşacağımızı sanmıyorum."

Benim Cumhuriyet’im, benim ifade hürriyetimBenim Cumhuriyet’im, benim ifade hürriyetim

NE OLMUŞTU:

Cumhuriyet gazetesine yönelik dün başlatılan operasyonla 18 yazar yönetici hakkında gözaltı kararı çıkarılmış, 12 kişi gözaltına alınmıştı. Ardından İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, operasyona ilişkin olarak, "FETÖ ve PKK terör örgütlerine üye olmamakla beraber örgüt adına faaliyetle bulunmak suçlarından soruşturma başlatılmıştır" açıklaması yapmıştı. Gazetenin beş yazarı gözaltına alınırken bu gün yazı günü bulunan Kadri Gürsel ve Hikmet Çetinkaya'nın köşeleri yazısız olarak yayımlandı. Gözaltına alınan diğer yazarlar Aydın Engin, Güray Öz ve Hakan Kara'nın bugün yazı günü olmaması sebebiyle köşeleri yayımlanmadı.

Cumhuriyet'e operasyonCumhuriyet'e operasyon

Cumhuriyet'e hem FETÖ hem PKK ithamıCumhuriyet'e hem FETÖ hem PKK ithamı

Vatandaştan Cumhuriyet nöbetiVatandaştan Cumhuriyet nöbeti

Cumartesi Anneleri Cumhuriyet'teCumartesi Anneleri Cumhuriyet'te