Pinterest de Türkiye'ye temsilci atayacak

Pano sistemiyle çalışan görüntü paylaşımı sitesi Pinterest de Türkiye'ye temsilci atama kararı aldı. Günlük erişimi 1 milyondan fazla olan sosyal ağ sağlayıcıların hepsi temsilci atayacağını bildirdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Türkiye'de günlük erişimi 1 milyondan fazla olan yurt dışı kaynaklı son sosyal ağ sağlayıcılarına temsilci atama zorunluluğu getiren yasayla birlikte Pinterest de temsilci atama kararı aldı. Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan haberi, "Yurt dışı kaynaklı sosyal ağ sağlayıcılardan temsilci atayacağını bildirmeyen kalmadı" diyerek duyurdu.

Sayan, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, 7253 sayılı Kanun kapsamında Pinterest'in de bugün Türkiye'ye temsilci atayacağını bildirdiği bilgisini vererek, "Ülkemiz için büyük bir kazanım olan bu yolda, milletimizin dijital dünyadaki hakları artık daha etkin korunacak" dedi.

Yaklaşık üç hafta önce Twitter da Türkiye'ye temsilci atayacağını duyurmuştu. Rusya’nın sosyal medya platformu VKontakte (VK) atama yapan ilk platform olmuştu. YouTube, TikTokDailymotionLinkedInFacebook gibi platformlar da farklı tarihlerde temsilci atamıştı. (HABER MERKEZİ)