Twitter da Türkiye'ye temsilci atayacak

Hükümetin yaptırım uygulama kararı almasının ardından, Türkiye'ye temsilci atayan sosyal medya platformlarına Twitter da katıldı. Kararı duyuran Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan "Twitter tarafından bildirilen temsilci atama kararı ile Pinterest dışında ülkemizde temsilcisi olmayan sosyal ağ sağlayıcısı kalmadı" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR- Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan, Twitter'ın Türkiye'ye temsilci atama kararı aldığını duyurdu. 

Sayan, Twitter ve Yaay'dan yaptığı paylaşımda, Türkiye'den günlük erişimi 1 milyondan fazla olan yurt dışı kaynaklı sosyal ağ sağlayıcılardan Twitter'ın temsilci atayacağını belirterek "İnternet trafiği bant genişliğinin daraltılması yaptırımı uygulanmadan Twitter'ın da 7253 sayılı Kanun'un getirdiği yükümlülükleri yerine getireceğini açıklaması sevindirici" ifadesini kullandı.

Bu kararla Pinterest dışında Türkiye'de temsilcisi olmayan sosyal ağ sağlayıcısının kalmadığını söyleyen Ömer Fatih Sayan şöyle devam etti: "Temsilci atamaya yönelik Pinterest'in yaptığı çalışmaları da yakından takip ediyoruz. Sosyal ağların Türkiye'de temsilci bulundurması, vatandaşlarımızın hak ihlallerinin giderilmesi adına muhatap bulunması açısından büyük önem taşıyor."

Sayan, VK'nin hiçbir yaptırıma maruz kalmadan Türkiye'de direkt temsilci ataması yapan ilk platform olduğunu anımsatarak YouTube, TikTok ve Facebook'un da aralarında bulunduğu diğer ağların ise idari para cezalarının ardından temsilci atayacaklarını bildirdiklerini kaydetti. (AA)