Parlamento feshediliyor: Yunanistan'da seçim dönemi başladı

Yunanistan Başbakanı Miçotakis, Cumhurbaşkanı Sakellaropulu'dan parlamentoyu feshetmesini ve genel seçimlerin 21 Mayıs’ta yapılmasına onay vermesini talep etti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis, Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda Cumhurbaşkanı Katerina Sakellaropulu ile bir araya geldi. Miçotakis, Sakelaropulu ile görüşmesinde hükümetin dört yıllık görev süresinin yakında sona ermesi nedeniyle parlamentoyu feshetmesini ve genel seçimlerin 21 Mayıs’ta yapılmasına onay vermesini istedi.

Miçotakis, şu açıklamalarda bulundu: "Parlamento'nun feshedilmesi ve genel seçimin dört hafta sonra 21 Mayıs’ta yapılmasına ilişkin Bakanlar Kurulu Kararını size iletiyorum. Anayasa bunu öngörüyor." 

Miçotakis'in talebini onaylayan Sakelaropulu ise “Ülke menfaati için sakin bir seçim dönemi geçirmemizi diliyorum” dedi. Devlet Bakanı Akis Skerços, Miçotakis’in kararıyla Hükümet Sözcüsü sorumluluğunu üstlendi.

Miçotakis, geçtiğimiz haftalarda, genel seçimin 21 Mayıs Pazar günü yapılacağını açıklamıştı. Yunanistan Başbakanı, "Hiçbir parti Meclis'te hükümet kurmak için yeterli çoğunluğu elde edemezse, seçimler büyük olasılıkla 2 Temmuz’da yenilenecek" ifadelerini kullanmıştı. (DIŞ HABERLER)