Pakistan'da intihar saldırısı: 1 polis öldü

Pakistan'ın Hayber Pahtunhva eyaletinde bir camide düzenlenen intihar saldırısında bir polis memurunun yaşamını yitirdiği açıklandı.

Fotoğraf: Arşiv
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Güney Asya ülkesi Pakistan'ın Hayber Pahtunhva eyaletinde bir camide düzenlenen intihar saldırısında ilk belirlemelere göre bir polisin hayatını kaybettiği açıklandı.

Anadolu Ajansı'nın aktardığına göre, eyaletin Hayber bölgesinde bir kişinin emniyet mensuplarını görünce camiye saklanması polislerin dikkatini çekti. Polislerin camide arama yaptığı sırada şüpheli kişi üzerindeki bombayı patlattı. Saldırıda, ilk belirlemelere göre bir polis öldü. Patlamanın ardından çöken caminin enkazında kalanların olduğu belirtildi. Görgü tanıkları ise patlama yaşandığı sırada caminin boş olduğunu kaydetti.

SALDIRILAR 2023'ÜN İLK 6 AYINDA YÜZDE 79 ARTTI

Pakistan Çatışma ve Güvenlik Çalışmaları Enstitüsü'nün verilerine göre, bu yılın ilk 6 ayında ülkede 'terör saldırısı' olarak değerlendirilen saldırıların sayısı 2022 yılına göre yüzde 79 arttı. Yılın ilk 6 ayında 271 saldırı gerçekleşti ve 389 kişi yaşamını yitirdi. 2022'nin aynı döneminde 151 saldırı gerçekleşmiş ve 293 kişi hayatını kaybetmişti.

Ülkede özellikle Hayber Pahtunhva ve Belucistan eyaletlerinde son aylarda saldırılar arttı. Pakistan hükümeti, bu saldırıların Afganistan'da konuşlu Pakistan Talibanı (TTP) tarafından planlandığını ve yönetildiğini savunuyor, Afganistan ise bu iddiaları reddediyor. (DIŞ HABERLER)