Pakistan'da askeri kampa saldırı: 3 asker öldü

Pakistan'ın kuzeybatısında geçici bir askeri kampa düzenlenen motosikletli intihar saldırısında üç asker yaşamını yitirdi.

Foto: Arşiv
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Pakistan'da bir askeri kampa düzenlenen intihar saldırısında ilk belirlemelere göre en az üç asker yaşamını yitirdi.

Reuters'ın haberine göre, saldırıyla ilgili açıklama yapan güvenlik yetkilileri, motosikletle geçici askeri kampa yaklaşan bir saldırganın üzerindeki patlayıcıları infilak ettirerek saldırı düzenlendiğini ve üç askeri öldürdüğünü kaydetti.

'ASKERLER, AYNI BÖLGEDE İKİ SALDIRIYA ENGEL OLDU'

Saldırıyı henüz üstlenen olmazken, Reuters haber ajansı söz konusu saldırının son aylarda artan saldırılar karşısında Pakistan güvenlik güçlerinin ülkedeki 'militanlara' yönelik başlattığı yeni bir operasyonun ardından geldiğini aktardı. 

Afganistan sınırına yakın Lakki Marwat ilçesinde yaşanan saldırı ile ilgili olarak isimlerini vermeden ajansa konuşan iki Pakistanlı yetkili, saldırıda en az üç askerin ve pek çok militanın yaşamını yitirdiğini söyledi. Yetkililerin paylaştığı bilgilere göre, askerler yakındaki bir askeri birliğe gitmek üzere yoldayken saldırının hedefi oldu. 

Üç askerin öldüğünü doğrulayan Pakistan ordusu da 'askerlerin aynı bölgede yapılması planlanan iki saldırıyı püskürttüğünü' bildirdi. Ordunun açıklamasına göre, saldırının ardında çıkan çatışmada yedi saldırgan öldürüldü. (DIŞ HABERLER)