Pakistan'da patlama: 4 kişi hayatını kaybetti

Pakistan'ın güneybatısındaki Ketta şehrinde bir polis aracını hedef alan bombalı saldırıda dört kişi yaşamını yitirdi, 15 kişi yaralandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Pakistan'ın Ketta şehrinde bir pazar alanında patlama oldu. Bir polis aracını hedef alan bombalı saldırıda, ilk belirlemelere göre, dört kişi hayatını kaybetti, 15 kişi yaralandı. 

Reuters haber ajansının aktardığına göre, Ketta hastanesi sözcüsü Wasim Baig, "Yaralıların sayısı 15'i, ölü sayısı 4'ü buldu" açıklamasında bulundu. Baig, hayatını kaybedenlerden birinin, yaralılardan ikisinin kadın olduğu bilgisini paylaştı.

'MOTOSİKLETE 4-5 KİLO PATLAYICI YERLEŞTİRİLDİĞİ TAHMİN EDİLİYOR'

Polis yetkilisi Shafqat Cheema, saldırının hedefinin Kandahar Pazarı'nda park halinde olan ve polis soruşturmalarından sorumlu baş müfettişe ait olan bir araç olduğunu söyledi. Cheema, patlamanın aracın arkasına park edilen bir motosiklete yerleştirilmiş el yapımı bomba olduğunu kaydetti. Ölenlerin ikisinin polis memuru olduğu bilgisi de paylaşıldı. 

Olay yerinde yapılan ilk incelemeler, motosiklete 4 ila 5 kilometre ağırlığında patlayıcı yerleştirildiğine işaret etti. Bomba, ardından uzaktan kumanda ile patlatıldı. 

24 SAATTE POLİSE YÖNELİK İKİNCİ SALDIRI

Ketta'da yaşanan saldırı, Pakistan'da polise yönelik ikinci saldırı. Ketta'da dün akşam (9 Nisan) silahlı bir grup polisi hedef almış, iki polisi öldürmüş, bir polisi yaralamıştı. Polis, saldırganlardan birini öldürmüştü. (DIŞ HABERLER)