Pakistan'da emniyet müdürlüğüne saldırı: 4 kişi öldü

Pakistan'ın emniyet binasına düzenlenen saldırıda 4 kişi öldü, 18 kişi yaralandı. Saldırganların polis kıyafeti giyerek saldırıyı gerçekleştirdiği belirtildi. Saldırıyı, Pakistan Talibanı üstlendi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Pakistan’ın Karaçi şehrinde silahlı kişilerin emniyet müdürlüğüne saldırısı sonucu aralarında güvenlik güçlerinin de bulunduğu 4 kişi hayatını kaybetti. Çatışmada, 2 saldırgan da öldürüldü

Anadolu Ajansı'nın Pakistan basınından aktardığı haberlere göre, silahlı 8 ila 10 kişi, Karaçi Emniyet Müdürlüğüne saldırı düzenledi.

Emniyet ve paramiliter güçlerin birlikte başlattığı operasyon sonucu çıkan çatışmada aralarında güvenlik güçlerinin de bulunduğu 4 kişi öldü, 18 kişi yaralandı.

Operasyonda 2 saldırganın da öldürüldüğünü aktaran yetkililer, 3 saldırganın da kendisini patlattığını belirtti.

İsminin açıklanmasını istemeyen bir yetkili, saldırganların polis üniforması giydiğini söyledi.

İçişleri Bakanı Rana Sanaullah, Peşaver’de bir camiye gerçekleştirilen intihar saldırısının ardından ülke genelinde güvenlik tehdidinin var olduğunu belirterek, tüm kurumların alarm durumunda olduğunu dile getirdi.

Dışişleri Bakanı Bilaval Butto Zerdari, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, olayı bir "terör saldırısı" olarak nitelendirerek, bunu kınadığını belirtti.

Dawn gazetesindeki haberde, saldırıyı Pakistan Talibanı’nın (TTP) üstlendiği belirtildi. (HABER MERKEZİ)