Pakistan'da patlama: 2 ölü

Pakistan'ın kuzeybatısındaki Peşaver kentinde düzenlenen intihar saldırısında biri saldırganın kendisi olmak üzere iki kişi öldü, yedi kişi yaralandı.

Fotoğraf: Arşiv
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Pakistan'ın Peşaver şehrinde meydana gelen patlamada iki kişi hayatını kaybetti, çok sayıda kişi yaralandı. Konuya ilişkin açıklama yapan polis yetkilileri, paramiliter kuvvetlere ait bir aracın yakınlarında gerçekleştirilen intihar saldırısında saldırganın ve bir kişinin hayatını kaybettiğini, çok sayıda kişinin yaralandığını söyledi.

Reuters'ın haberine göre, saldırıyı yeni kurulmuş "Tehreek-e-Jihad" isimli cihatçı örgüt üstlenirken, isminin gizli kalması koşuluyla konuşan üst düzey bir yetkili, "Bir şehit, yedi yaralı var ama tüm yaralıların durumu stabil" açıklamasında bulundu. 

YARALILAR HASTANEYE KALDIRILDI

Hayatabad Sağlık Kompleksi'nin tıbbi direktörü Shehzad Akbar Khan da saldırıda yaralanan iki kişinin hastaneye getirildiğini teyit ederek ikisinin de durumunun stabil olduğunu aktardı. Diğer yaralılar ise CMH isimli başka bir hastaneye kaldırıldı. 

Polisin açıklamasına göre, patlama, Peşaver'deki Sınır Birlikleri paramiliter kuvvetlerine ait bir araca yönelik bir intihar saldırısıydı. Geçen hafta da aynı cihatçı örgüt, Belucistan'daki bir askeri üsse saldırı düzenlemişti. (DIŞ HABERLER)