Özak işçileri uyardı: 23 Aralık'ta Levi's mağazaları önünde eylemdeyiz

Direnişe devam eden Özak işçileri, talepleri karşılanmazsa 22 Aralık'ta küresel çapta sosyal medya eylemi, 23 Aralık'ta ise tüm dünyada Levi's mağazaları önünde yapılacak eylemler örgütleyecek.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Sendikal hakları ve insanca çalışma koşulları için 23 gündür direnişte olan Özak Tekstil işçileri çağrı yaptı.

Özak Tekstil'in üretim yaptığı Levi’s’a seslenen işçiler, taleplerinin karşılanması için 22 Aralık Cuma gününe kadar süre verdi. İşçiler taleplerinin karşılanmaması halinde 22 Aralık’ta küresel çapta sosyal medya eylemi yapacaklarını, 23 Aralık’ta ise Türkiye ve dünyanın çeşitli ülkelerinde Levi’s mağazaları önünde eylemler yapılacağını açıkladı.

Birleşik Tekstil, Dokuma ve Deri İşçileri Sendikası (BİRTEK-SEN) X hesabından şu açıklama yapıldı:

“Levi’s'a çağrı: Artık sabrımız kalmadı! Özak Tekstil'deki işçilerin 'sendika seçme hakkı' gasp edildi. Mobbinge, tacize, baskı ve ayrımcılığa maruz kalan; 20 saatlik mesailer, ağır çalışma koşulları ile yıpratılan yüzlerce işçi, şimdi de toplu işten atılma tehdidiyle karşı karşıya. Direniş gösteren işçilere 23 gündür coplu, tomalı saldırı ve toplu gözaltılar yapılıyor. Yeter artık!

Eğer taleplerimize cevap gelmez ve anlaşma sağlanmazsa, 22 Aralık Cuma akşamı küresel çapta sosyal medya eylemi düzenliyoruz. 23 Aralık Cumartesi günü ise Türkiye ve dünyanın dört bir yanındaki Levi’s mağazaları önünde Küresel eylem günü ilan ediyoruz. Türkiye ve dünyanın her yerinde Levi's mağazaları önünde eylemleri birlikte örgütleme çağrısı yapıyoruz.”  (KAYNAK)