Belediye Başkanı, Özak işçilerine verdiği sözü yerine getirmedi

Özak Tekstil işçileri, 27 Kasım'da başlattıkları direnişe bugün de devam etti. Urfa OSB girişinde toplanan işçilere seslenen BİRTEK-SEN Genel Başkanı Türkmen, "Haklı olduğumuzu biliyorlar" dedi.

Özak işçileri Urfa OSB önündeki bekleyişini sürdürüyor.
Google Haberlere Abone ol

Fatma Keber

URFA - Özak Tekstil işçilerinin baskı ve mobbinge karşı 27 Kasım'da başlattığı direniş sürüyor. İşçiler, sabah saatlerinde fabrikanın önüne gitmek için toplandı ancak yine jandarma barikatıyla karşılaştı.

İşçiler, bunun üzerine Urfa Organize Sanayi Bölgesi (OSB) girişinde beklemeye başladı. Direnişteki işçilerin örgütlendiği BİRTEK-SEN Genel Başkanı Mehmet Türkmen ve sendika yetkilileri basın açıklaması düzenledi.

Urfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, işçileri pazartesi ziyaret edeceği sözü vermişti ancak henüz direniş alanına gelmedi. 

‘HERŞEYİ YAPTILAR AMA İŞÇİLERİN VAZGEÇMEDİĞİNİ, KORKMADIĞINI GÖRDÜLER’

OSB girişinde yapılan basın açıklamasına sendika temsilcileri ile birlikte yaklaşık 400 işçi katıldı. Burada konuşan Mehmet Türkmen “Sonunda bizim kazanacağımızı biliyorlar. Nereden biliyorlar diyeceksiniz çünkü 22 gün boyunca bu işçilerin haklı mücadelesini boğmak için her şeyi yaptılar ve ne yaparlarsa yapsınlar bütün zulme karşı bu işçilerin davalarından, haklı mücadelelerinden vazgeçmeyeceğini, hiçbir şeyden korkmadığımızı gördüler. Biliyorlar; şimdi uluslararası marka da rapor hazırlıyor, denetim kuruluşları da bu işe dahil oldu. Şu ana kadar çıkan bütün veriler bizim lehimize ve bunun sonucunda bu fabrika hem bütün taleplerimizi kabul edecek hem de bu sendikayı tanıyacak” diye konuştu.

‘ARTIK İŞÇİLERİ BAYILANA KADAR ÇALIŞTIRACAK ÜRETİM BASKISI YAPAMAYACAKLAR’

Türkmen işverenin, sendika kazanır ve işçiler işe dönerse, iş yerinde kölelik düzenini sürdüremeyeceğini ve bundan korktuğunu ifade etti. Türkmen şöyle devam etti: “Artık bu iş yerinde işçileri keyfi bir şekilde mesaiye bırakamayacaklar, işçilerin canı çıkarcasına her gün birkaç işçinin bayılmasına neden olan aşırı üretim baskısını yapmayacaklar, işçinin cenazesi, düğüne hastası olduğunda işçi iznini kullanabilecek. Bundan korktukları için bu direnişi kırmak ve bu sendikayı içeriye sokmamak üzere her şeyi yapıyorlar.”

Türkmen, patronun direnişi ve zaferi engelleyemeyeceğini vurgulayarak “O yüzden şimdi bir çağrı yapıyoruz, hodri meydan diyoruz” dedi. İşveren tarafının direnişi kırmak için türlü hilelere başvurduğunu söyleyen Türkmen, direnişe devam edeceklerini belirtti.

BAŞKAN İŞÇİLERİ ZİYARET ETMEDİ

Öte yandan, Sanayi Odası, OSB Müdürlüğü ve Ticaret Odası gibi kurumların temsilcileriyle birlikte cuma günü işçilerin temsilcileri ile görüşen ve sorunun çözümü için sorumluluk alma sözü veren Urfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, bugün direniş alanında işçileri ziyaret edeceğini söylemişti. Ancak Beyazgül işçileri ziyarete gelmedi. İşçiler ise bu sözün yerine getirilmesini bekliyor.

BAROLAR BİRLİĞİ'NDEN İŞÇİLERE DESTEK

Türkiye Barolar Birliği (TBB) de yazılı açıklama yaparak işçilere destek verdi. Barolar Birliğinin açıklamasında mülki amirler, kolluk makamları ve adli makamların toplantı ve gösteri yürüyüşü hakkı, ifade özgürlüğü, seyahat özgürlüğü, kişi özgürlüğü ve güvenliği gibi birden çok temel hak ve özgürlüğü ihlal ettiği vurgulandı.