Özak direnişi 19. gününde: Patron tazminat için işçileri arıyor

Özak Tekstil işçileri, mücadelelerinin 19. gününden jandarma engeli nedeniyle OSB önünde beklemeye başladı. BİRTEK-SEN'den Dursun, patronun işçileri arayarak 'tazminatınızı vereyim' dediğini aktardı.

Özak işçileri, OSB önünde bekleyişe devam ediyor.
Google Haberlere Abone ol

Fatma Keber

URFA - Urfa Organize Sanayi Bölgesi’nde (OSB) bulunan Özak Tekstil’de 27 Kasım'da iş bırakarak eyleme geçen işçilerin direniş 19. gününde devam ediyor. Bugün de fabrika önüne gitmek için OSB’ye gelen işçiler jandarma ile karşılaştı. OSB girişinde bekleyen jandarma, işçilerin geçmesine izin vermedi. İşçiler, bunun üzerine OSB önünde beklemeye başladı.

‘TEBLİGAT GÖNDEREN PATRON BUGÜN İŞÇİLERİ ARIYOR’

Burada işçilerle birlikte bekleyen Birleşik Tekstil ve Deri İşçileri Sendikası (BİRTEK-SEN) yetkilisi Çayan Dursun, şunları kaydetti: “Organizenin girişinde direniş devam ediyor. İşçiler bekleyişlerini sürdürüyor. Tabii bu arada işveren cephesinde şöyle bir gelişme var; düne kadar kıdemsiz ihbarsız çıkış diyen, tebligat yollayan patron bugün de işçileri arıyor ‘gelin kıdemlerinizi tazminatınızı verelim' diyor. Bu konuda bir geri adım atıldı ama işçiler reddetti. Kıdem tazminatının verilmesi değil bizim sorunumuz, sendika talebimizin kabul edilerek işbaşı yapılabilmesi. Onun için işçiler bu kararlılıkta bekliyorlar.”

Dursun, valilikle randevu ayarlanmaya çalıştığı bilgisini verdi. Seçilecek işçi temsilcileriyle belediyeyi ziyaret edeceklerini belirten Dursun “Eğer zamanınız yeterse AK Parti İl Başkanlığı'na kadar gidilecek. Tüm kurumları dolaşacağız. Vali, belediye başkanı, AK Parti İl Başkanlığı ile görüşme planımız var” dedi.

'ÖZİPLİK DİRENİŞİ KIRMAK İSTİYOR'

Direnişteki bir işçi ise fabrikada yetkili olan Tüm Dokuma, İplik, Trikotaj ve Giyim Sanayii İşçileri Sendikası’nın (Öziplik-İş) direnişi karmak için işçilerin arasında dedikodu yaydığını anlattı. Fabrikanın kapanacağı şeklinde haberler yayılarak direnişin zayıflatılmak istendiğini kaydetti. İşçiler buna karşı söz konusu kişilerin kendileri ile değil örgütlü oldukları BİRTEK-SEN ile görüşmelerini söylüyor.

Kıdem tazminatlarının verilme teklifiyle direnişin kırılmaya çalıştığını ifade eden işçi, “Hakkım olan tazminatımı veriyorlar. Sendika hakkımızın tanınması lazım, geriye dönük eksik maaşlarımızın verilmesi lazım, kıdem ihbarı tazminatının ödenmesi lazım. Normal bir tazminatla benim çıkışımı vermek istiyorlar. Oysa ki bizim istediğimiz çıkışımız değil, işimize devam etmek” diye konuştu. 

Direnişi kırmaya yönelik taktiklerin farkında olduklarını ifade eden işçi, şöyle devam etti: "Bizim istediğimiz tek bir şey var, bunu kabul edene kadar da devam edeceğiz. Ya sendikamızla içeriye gireceğiz ya da mahkeme gideceğiz. Biz haklarımız için mücadele etmeye devam edeceğiz.”