'Oppenheimer' tüm zamanların en çok kazanan biyografi filmi oldu

Oppenheimer, dünya genelinde 912,7 milyon dolar hasılata ulaşarak tüm zamanların en çok gişe yapan biyografi filmi oldu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Christopher Nolan'ın ‘Oppenheimer’ filmi geçen cuma günü dünya çapında 900 milyon dolar hasılatı aştı ve hafta sonu gişesi ile birlikte toplam 912,7 milyon dolar kazandı.

'Oppenheimer' böylece Freddie Mercury biyografisi 'Bohemian Rhapsody'yi geride bırakarak tüm zamanların en çok kazanan biyografi filmi oldu. Rekorun önceki sahibi 910,8 milyon dolar hasılat ile 'Bohemian Rhapsody' idi.

'Oppenheimer', dünya çapında da 'Barbie' ve 'Süper Mario Kardeşler Filmi'nin ardından bu yılın en çok kazanan üçüncü filmi oldu.

ABD dışındaki ülkelerde elde ettiği hasılat 593 milyon dolara ulaşan 'Oppenheimer' aynı zamanda uluslararası gişede en çok kazanan Christopher Nolan filmi olmayı da başardı. 

Amerikalı fizikçi Julius Robert Oppenheimer'ın hayatına odaklanılan filmde, Julius Robert Oppenheimer’ın, İkinci Dünya Savaşı sırasında atom bombasının geliştirilme sürecindeki rolü gözler önüne seriliyor. 21 Temmuz'da gösterime giren filmde Cillian Murphy, Emily Blunt, Matt Damon rol alıyor. (KÜLTÜR SANAT SERVİSİ)