Öğrencilerden Nemrut'un zirvesinde 100. Yıl Marşı

Malatya’da müzik öğretmeni Ezgi Karaman'ın hazırladığı projeyle öğrenciler, Cumhuriyetin 100. yılını Nemrut’ta Fazıl Say’ın 100. Yıl Marşı'nı söyleyerek kutladı.

Google Haberlere Abone ol

Didem Barut

MALATYA - Malatya’da Cumhuriyetin 100. yılını kutlamak için hazırlıklar yapılıyor. Malatya Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyelerin yapacakları tören, konser ve konteyner kentlerdeki kutlama programlarının yanı sıra okullar da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’na hazırlanıyor.

Müzik öğretmeni Ezgi Karaman hazırladığı ‘100. Yıl’ projesi ile Nemrut Dağı’nın zirvesinde, İlkokul ve ortaokul öğrencilerinden oluşan ekiple Fazıl Say tarafından bestelenen '100. Yıl' parçasını söyledi. 

Deprem sonrasında özellikle çocukların korku ve stres altında zor günler geçirdiğini söyleyen Karaman, onları desteklemek, yaşadıkları travmaları unutturmak, motivasyonlarını sağlamak için farklı çalışmalar yaptığını ifade etti.

‘100.Yıl’ projesinin çocuklara ve kendisine iyi geldiğini, yeniden doğmak için iyi bir zamanlama olduğunu belirten Karaman, “Çok zor günler yaşadık biz Malatya olarak. En çokta çocuklarımız etkilendi bu felaketten. Çocuklarımı ayağa kaldırmam lazımdı ve bunu en iyi cumhuriyetle yapabilirdim. Cumhuriyetin 100. Yılını dünyanın 8.Harikası Nemrut’ta kutlamaktan daha iyi bir şey olamazdı" diye konuştu.