Depremin gölgesinde ilk ders zili çaldı: 31 bin öğrenci dönmedi

Malatya’da bugün 153 bin 927 öğrenci ders başı yaptı. Deprem nedeniyle ağır hasar alan okulların yıkılmasıyla birçok okul birleştirilerek eğitim öğretime başladı.

Google Haberlere Abone ol

Didem Barut 

MALATYA - 6 Şubat tarihinde meydana gelen Maraş merkezli depremlerden etkilenen Malatya’da da bugün öğrenciler 2023-2024 eğitim öğretim yılına başladı. Yüzden fazla okulun ağır hasar aldığı Malatya’da 153 bin 927 öğrenci sağlam olan 410 okula yerleştirildi. 

Malatya'da okulların ilk gününden bir görüntü

'31 BİN ÖĞRENCİ GERİ DÖNMEDİ'

Depremin hemen ardından Malatya’dan ayrılan 51 bin öğrenciden 31 bininin geri dönmediği ve nakillerini başka illere aldığı belirtildi. Çocuklarını okullarının ilk gününde yalnız bırakmayan veliler ise tedirgin olduklarını dile getirdi. İlkokulda okuyan kızının heyecanına ortak olduklarını belirten Bircan Canbay, “Çocuklar çok heyecanlılar, arkadaşlarına, öğretmenlerine kavuştukları için. Ancak biz tedirginiz. Maalesef büyük bir afet yaşadık ve sık sık sallanmaya da devam ediyoruz. O nedenle çok korkuyoruz. Tek dileğimiz çocuklarımızın sağlıkla, korkusuzca okullarında olmaları. Okul binalarımızın sağlam olduğu söylendi umarım öyledir” dedi.

Öte yandan Diniye Çalık İlkokulu’nda tören İlköğretim Haftası töreni düzenlendi. Törene, Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Nazif Yılmaz, Malatya Valisi Ersin Yazıcı, Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.