Malatya'da protesto: 'Yaptırmayanlara sonsuz teşekkürler'

Depremde hasar gören Malatya'da Adliyesi'nin hala yapılmaması mağduriyete neden olurken tepkiler de büyüyor. Avukat, arabasına "Rant uğruna ADLİYE BİNASI YAPTIRAMAYANLARA Sonsuz Teşekkürler” yazdırdı.

Google Haberlere Abone ol

Didem Barut

MALATYA - 6 Şubat Maraş merkezli depremlerde ağır hasar alan ve yıkılan Malatya Adliyesi'nin yerine hala yenisi yapılmadı.

Depremin üzerinden 234 gün geçmesine rağmen Adliye'nin 3’ü şehir merkezi dışında olmak üzere 6 farklı binada hizmet vermesi, ulaşım zorluğunun yanı sıra mağduriyet de yaratıyor.  

Malatya Adliyesine ulaşmak için kilometrelerce yol gitmek zorunda kalan kişinin yanı sıra avukat, hakim, savcı ve adli personel de büyük zorluk yaşıyor.

Çözümsüzlüğe tepki gösteren avukat Mustafa Toper, kendi aracının arkasına “20 yıldır Malatya’mıza rant uğruna ADLİYE BİNASI YAPTIRAMAYAN Tüm Milletvekili ve Siyasilere Sonsuz Teşekkürler...” yazdırdı.

'DEPREMDEN ÖNCE DE METRUK BİNADA ADALET KURMAYA ÇALIŞIYORDUK'

Malatya Adliyesi ile ilgili sorunun yeni olmadığını, yaklaşık 20 yıldır binada sorunların devam ettiğini belirten avukat Toper, "Artık depremin bahane edilmemesi gerekiyor. Çünkü depremden önce de 3 ayrı metruk, asansörü olmayan binada adalet kurmaya çalışıyorduk. Şimdi de aralarında 10’ar kilometre olan farklı binalarda adli işlemleri yürütmeye çalışıyoruz. Halkın anayasal hakkı olan adalete erişime engel oluyor, kısıtlıyor. Tepkim bir şahsa, gruba, ekibe, görüşe değil; 20 yıldır ‘bu sorunu çözeceğim' diyen siyasilere, giden gelen valilere, belediye başkanlarına. İnsanlar bir veraset ilamı çıkarmak için bile kilometrelerce uzaklıktaki Akçadağ’a gidiyor. Engelli var, hasta var, yaşlı var. Hatay’da 20 günde hastane yaptık diye övünen siyasiler Malatya’da da adalete erişim engelini ortadan kaldırabilirler" dedi.

'BİNE YAKIN ARAÇLA SOKAKLARDA OLACAĞIZ'

Seslerini duyurana ve yeni adliye binası yapılana kadar protestolarına devam edeceklerini belirten avukat Toper, Malatya’daki avukatların ve adli personelin de bu eyleminde kendisine destek verdiğini, yüzlerce avukatında arabalarına yazı yazdırarak Malatya sokaklarında dolaşacağını anlattı.

Toper, "Protestolarımız devam edecek. Baro başkanımızla beraber diğer avukat arkadaşlarımızla da görüşeceğiz ve Malatya sokaklarında sadece benim aracım değil bütün meslektaşlarımın arabasını bu şekilde göreceksiniz. Yakında bine yakın araç bu şekilde sokaklarda, caddelerde olacak. Siyasilerin bizim tepkimizi görmeme şansı yok. Çünkü eski siyasiler şimdiden geri dönüş yapmaya başladı" dedi.