Oğlunun ölümüne yol açan sürücüye 'katil' diyen anne hakkında dava açıldı

Alkollü araç kullanırken çarptığı bisiklet sürücüsü Umut Gündüz'ün ölümüne neden olan Çağdaş Şenyüz için "katil" ifadesiyle paylaşım yapan anne Asuman Gündüz'ün 4 yıla kadar hapsi istendi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Alkollü araç kullanırken Umut Gündüz'ün ölümüne neden olan Çağdaş Şenyüz’ün fotoğrafını paylaşarak "katil" diyen anne Asuman Gündüz’ün, 4 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edildi. 

Ankara’da 15 Temmuz 2020 tarihinde alkollü olduğu tespit edilen Çağdaş Şenyüz’ün arabayla çarparak ölümüne sebep olduğu 19 yaşındaki profesyonel bisiklet sürücüsü Umut Gündüz’ün ölümüne ilişkin açılan davada üçüncü duruşma, 27 Aralık 2021 günü Ankara 57’inci Asliye Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

“Bilinçli taksirle ölüme neden olma” suçlamasıyla yargılanan Çağdaş Şenyüz’e 4 yıl 5 ay 10 gün hapis cezası verildi. Mahkeme iyi hal indirimi uygularken, Şenyüz için tutuklama kararı çıkmadı.

Karara sosyal medya hesabından tepki gösteren anne Asuman Gündüz, "Şu yüzü iyice ezberleyin, Umut’u katleden Çağdaş Şenyüz. Alkollü ve aşırı hızlı araç kullanırken evine giden Umut’a çarpıp kaçtı. Cezası 4 ayla sınırlı kaldı. Yine alkol kullanıp araç kullanırken size de çarpıp kaçabilir" ifadeleriyle Şenyüz'ün fotoğrafını paylaştı.

Twitter hesabından paylaşım yapan baba Menderes Gündüz, "Oğlunu öldüren şahsa ‘katil’ dediği için hakkında hakaret davası açılan anne Asuman Gündüz'e hakaretten takipsizlik verildi. Ama sosyal medyada katilin fotoğrafını paylaştığı için Kamu Hukuku davası açıldı. 2 yıl ile 4 yıl arası hapis cezası ile yargılanacak" diyerek davayı duyurdu. (HABER MERKEZİ)