Umut Gündüz’ün babası ‘hâkime hakaret’ gerekçesiyle ifadeye çağrıldı

Ankara’da alkollü sürücünün çarpması sonucu ölen bisikletçi Umut Gündüz’ün babası Menderes Gündüz, oğlunun ölümüne ilişkin davada kararı veren hakime “hakaret ettiği iddiasıyla” ifadeye çağrıldı.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - Ankara’da 15 Temmuz 2020 tarihinde alkollü olduğu tespit edilen Çağdaş Şenyüz’ün arabayla çarparak ölümüne sebep olduğu 19 yaşındaki profesyonel bisiklet sürücüsü Umut Gündüz’ün babası Menderes Gündüz, oğlunun ölümüne ilişkin karar duruşmasında "hâkime hakaret ettiği" iddiasıyla karakola ifadeye çağrıldı.

Öğlen saatlerinde Şehit Osman Avcı Polis Karakolu tarafından aranarak ifadeye çağrılan baba Gündüz, ifadesini vermesinin ardından Gazete Duvar’a konuştu, "Korkmuyoruz. Ülkede haklı mücadele veren ailelerin başına gelenler bizim başımıza da geliyor" dedi.

HÂKİM SUÇ DUYURUSUNDA BULUNMUŞ

Menderes Gündüz, karakola gittiğinde oğlunun ölümüne neden olan sürücünün 4 yıl 5 ay 10 gün hapis cezasına çarptırıldığı 27 Aralık tarihindeki karar duruşmasındaki sözleri nedeniyle ifadeye çağırıldığını öğrendi.

Ankara 57’inci Asliye Ceza Mahkemesi hakiminin suç duyurusunda bulunması üzerine ifadeye çağırıldığını karakolda öğrenen Menderes Gündüz, "Oğlumun katilinin cezası mahkeme salonunda okunurken araya girdim. Mahkeme başkanının beş yılın altında ceza vermesinin ardından, 'Siz bu cezaları kasıtlı olarak beş yılın altına düşürüyorsunuz. Buradan da hapis cezası yatılmayacağı için katilleri dışarıya gönderiyorsunuz. Dolayısıyla şuradaki katilin Umut’u öldürmesiyle elindeki kan kadar, bu kararlardan dolayı siz de suçlusunuz. Sizlerin de kaleminde ve elinde kan var’ dedim. Bu sözler üzerine hâkim suç duyurusunda bulunmuş" dedi.



‘MAHKEMEDE KONUŞMAYACAKSAK NEREDE KONUŞACAĞIZ?’

Karakola gittiğinde, "Hâkime elinde kan var demişsiniz" denildiğini, yalnızca bu ifadeyi kullanmadığını belirttiğini ve mahkeme salonunda kişileri değil yargı sistemini eleştirdiğini söyleyen baba Gündüz, şunları kaydetti:

"Korkmuyoruz. Az buçuk beklediğimiz şeyler. Ülkede haklı mücadele veren ailelerin başına gelenler bizim başımıza da geliyor. Biz buna çok da şaşırmadık ama biz mahkemede konuşmayacaksak nerede konuşacağız? Üç mahkeme boyunca bize yeteri söz hakkı verilmedi ve üçüncü mahkemede dosyayı acelece kapatılması durumu söz konusuydu. Adil bir yargılamanın yapılmadığını gördük. Bizim hem vicdanımızla hem de aklımızla alay edildi. Mücadelemiz devam ediyor. Bir üst mahkemeye itirazımız bir üst mahkemeye yapıldı. Olumlu olumsuz duruma göre itirazlarımızı devam ettireceğiz. Yargılama sürecindeki cezasızlık politikası katilleri cesaretlendiriyor."

NE OLMUŞTU?

19 yaşındaki lisanslı bisiklet sporcusu Umut Gündüz, 15 Temmuz 2020 tarihinde, antrenman sonrası bisikletiyle evine giderken trafik kurallarını ihlal eden alkollü sürücü Çağdaş Şenyüz'ün aracıyla arkadan çarpıp kaçması sonucu yaşamını yitirmişti.

Davanın 27 Aralık'ta Ankara 57’inci Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen karar duruşmasında mahkeme Çağdaş Şenyüz'e 4 yıl 5 ay 10 gün hapis cezası vermiş, mahkeme alkollü sürücü hakkında iyi hal indirimi uygulamış ve tutuklama kararı çıkarmamıştı.