Muharrem İnce duyurdu: Valilik, Özdağ'ın Hatay'a giriş yasağını kaldırdı

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, Hatay'a alınmayan ve destek için yanına gittiği Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'ın kente alındığını, kendisinin de geri döndüğünü açıkladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, Hatay girişinde güvenlik güçleri tarafından kente alınmayan Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'ın "yasağının kaldırıldığını" açıkladı. İnce, destek için Özdağ'ın yanına giderken bu haber sonrası Niğde yolundan geri döndüğünü söyledi.

Muharrem İnce, daha önceden Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda, Özdağ'ın Hatay'a Valilik kararıyla alınmaması üzerine "Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ’ın Hatay’a alınmamasını kınıyorum. Kendisine destek olmak için Ankara’dan Hatay’a yola çıkıyorum" demişti.

İnce, daha sonradan Özdağ'ın kente girişine izin verildiğini, kendisinin de Niğde yolundan geri döndüğünü açıkladı.

Özdağ da Hatay'a doğru yola çıktığını "7000 yıllık Türk Yurdu Hatay’a, Antakya’ya ulaşmak üzereyiz. Hoşgörü ve kardeşliğin sembolü sevgili Hataylıları sevgi ve saygı ile selamlıyoruz. Ve bütün Türkiye gibi Hatay’a da Suriyeli misafirlerimizi sadece turist olarak göreceğimiz bir Türkiye ve Hatay sözü veriyoruz" ifadeleriyle açıkladı.

 NE OLMUŞTU?

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Hatay girişinde güvenlik güçleri tarafından kente alınmadıklarını duyurmuştu.

Özdağ, Zafer Partisi Adana 1. Olağan İl Kongresi’nde yaptığı konuşmada, "Türkiye sınırındaki mayınların sökülmesiyle sonuçlanan Ottawa Antlaşması’ndan da geri çekileceğiz. Yarın Hatay’a gidiyorum. Türkiye-Suriye sınırına iktidara geldiğimizde tamamlanmak üzere ilk mayını (sembolik) yerleştireceğiz. Buradan da bütün dünyaya duyuruyoruz” ifadelerini kullanmıştı.

Bunun üzerine Valilik de yaptığı açıklamada "Hatay sınırına mayın döşeyeceğini iki gündür ilan eden, yabancı düşmanlığı ile her kesimden insanın bir arada yaşadığı, kardeşliğin ve hoşgörünün sembolü kadim şehir Hatay'ımızın sosyal dinamiklerine mayın döşeyeceğini söyleyerek, kışkırtıcı bir üslupla ilimize gelen tüm grup ve kişilerin, telafisi mümkün olmayan olaylara sebebiyet verilmemesi adına kanunların verdiği yetkiler çerçevesinde kamu düzeninin ve asayişin sağlanabilmesi, huzurun temin edilebilmesi amacıyla Valiliğimizce gerekli önlemler alınmıştır" ifadelerini kullanmıştı. (HABER MERKEZİ)