Ümit Özdağ'ın Hatay'a girişine izin verilmedi

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ ve beraberindeki partililerin Hatay’a girmesine izin verilmedi. Özdağ çevre illerde yaşayanları kent girişine çağırdı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Hatay girişinde güvenlik güçleri tarafından kente alınmadıklarını duyurdu.

Özdağ, dün Zafer Partisi Adana 1. Olağan İl Kongresi’nde yaptığı konuşmada, "Türkiye sınırındaki mayınların sökülmesiyle sonuçlanan Ottawa Antlaşması’ndan da geri çekileceğiz. Yarın Hatay’a gidiyorum. Türkiye-Suriye sınırına iktidara geldiğimizde tamamlanmak üzere ilk mayını (sembolik) yerleştireceğiz. Buradan da bütün dünyaya duyuruyoruz” ifadelerini kullanmıştı.

HATAY GİRİŞİNDE DURDURULDU

Bu sabah Hatay’a doğru yola çıkan Özdağ ve beraberindeki partililer, güvenlik güçleri tarafından durduruldu. Kente girişine izin verilmeyen Özdağ, sosyal medya hesabından "Zafer Partisi olarak Hatay’a Türkiye sınırları içerisinde karayolu ile giriş yapamıyoruz. Hatay’a, IŞİD veya PKK’lı bir terörist, sapık bir Afgan olarak girmek ise serbest. Zafer Partisi'ne girmek yasak. Suriye’ye geçerek Hatay’a girmek en güvenli ve kolay yol" yazdı.

‘BU KANUNSUZLUĞU PROTESTO ETMEK İÇİN TÜM VATANDAŞLARI BURAYA DAVET EDİYORUM’

Özdağ, daha sonra sosyal medya hesabı üzerinden bulunduğu yerin konumunu paylaşarak, yakınlarda olan partilileri Hatay girişine çağırdı. Özdağ, paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

"Yüz binlerce sığınmacı ve kaçağın istilası altındaki bir Türk şehri olan Hatay'a Zafer Partililer alınmıyor. Bu kanunsuz, bu akılsız kararı protesto etmek için, Adana, Mersin, Gaziantep ve Hatay'da yaşayan tüm vatandaşlarımızı buraya davet ediyorum.”

'HAYATI PROVAKASYONDAN İBARET BİRİNİN TAHRİKİNE İZİN VERİLMEMİŞTİR'

İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı da sosyal medya hesabından bir paylaşım yaparak, "Tek güç kaynağı yabancı düşmanlığı olan, iki gündür Hatay sınırına mayın döşeyeceğini söyleyerek kışkırtıcı bir yol izleyen, hayatı yalan ve provokasyondan ibaret birinin bu provokasyonuna, tahrikine izin verilmemiştir" yazdı.

'HUZURUN TEMİN EDİLEBİLMESİ AMACIYLA GEREKLİ ÖNLEMLER ALINMIŞTIR'

Hatay Valiliği, Ümit Özdağ ve beraberindeki grubun, şehre alınmaması hakkında yazılı bir açıklama yaptı.

Hatay Valiliği'nden yapılan açıklama şöyle:

"Hatay sınırına mayın döşeyeceğini iki gündür ilen eden, yabancı düşmanlığı ile her kesimden insanın bir arada yaşadığı, kardeşliğin ve hoşgörünün sembolü kadim şehir Hatay'ımızın sosyal dinamiklerine mayın döşeyeceğini söyleyerek, kışkırtıcı bir üslupla ilimize gelen tüm grup ve kişilerin, telafisi mümkün olmayan olaylara sebebiyet verilmemesi adına kanunların verdiği yetkiler çerçevesinde kamu düzeninin ve asayişin sağlanabilmesi, huzurun temin edilebilmesi amacıyla Valiliğimizce gerekli önlemler alınmıştır."

Etiketler ümit özdağ hatay