Malatya’da okul servisi sorunu: 17 kişilik araca 34 öğrenci bindirildi

Malatya’da taşımalı eğitim sorunu devam ediyor. Kuluncak’ta 17 kişilik okul servisinde iki katı öğrenci taşınmasına CHP’li Ağbaba tepki gösterirken, belediye başkanı sorununun çözüleceğini söyledi.

Google Haberlere Abone ol

Didem Barut

MALATYA - Malatya’nın Kuluncak ilçesinde taşımalı eğitim sorunu okulların açılmasının üzerinden bir hafta geçmesine rağmen devam ediyor. İlçede 30 servis aracı yerine 7 araç ile taşıma yapılınca servis araçlarındaki öğrenci sayısı iki katına çıktı.

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba duruma tepki gösterirken, Kuluncak Belediye Başkanı Erhan Cengiz, eksikliklerin farkında olduklarını, sorunun çözümü için uğraştıklarını söyledi.

AĞBABA: ÇOCUKLARIN CAN GÜVENLİĞİ TEHLİKEYE ATILIYOR

İddiaya göre öğrenci taşıma ihalesini alan Kuluncak Belediyesi’nin iştiraki olan Kulaş Gıda İnş. Ltd. Şti. 7 araçla taşıma yapınca yüzlerce öğrenci mağdur oldu. 43 hat bulunan Kuluncak’ta 30 servis aracıyla öğrencilerin taşınması gerekirken 7 servis ile taşıma yapılması velileri ve öğrenciler tarafından tepkiyle karşılandı. 17 kişilik minibüse tam 2 katı öğrencinin bindirildiği veliler tarafından cep telefonu ile kaydedildi.

Sorunu gündeme getiren CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba yetkilileri hedef alarak, “Öğrencilerin eğitim hakları gasp ediliyor ama nedense yetkililer bu duruma sessiz kalıyor” dedi.

Konuyla ilgili çok sayıda şikâyet telefonu aldığını belirten Ağbaba, “Okulların açılmasının üzerinden 1 hafta geçmesine rağmen Kuluncak ilçesinde halen okula başlayamayan öğrencilerin olması üzüntü verici. Öğrencileri taşıması gereken servis sayısının çok altında araçla bu işlemin yapılması çocuklarımızın can güvenliğini tehlikeye atıyor. Saat 15.00’te servise binmesi gereken çok sayıda öğrencinin 16.00-17.00’ye kadar bekleyip servise binmeleri ise işin tuzu biberi oluyor. Örgütümüzün ve ailelerin defalarca konuyu yetkililere iletmesine, belgeler ile başvurular yapılmasına rağmen bir arpa boyu yol alınmaması, 34 öğrenci taşıyan servis araçlarının emniyet tarafından görmezden gelinmesi, kaymakamlığın ise işlem yapmamak için direnmesi düşündürücü. Yüzlerce öğrencinin göz göre göre eğitim haklarının gasp edilmesine son verilmeli, yeni servis ihaleleri yapılarak Kuluncak’ta taşıma sorunu derhal çözülmelidir” dedi.

BELEDİYE BAŞKANI CENGİZ: TRAKTÖRLE DE OLSA ÇOCUKLARI OKULA GÖRÜRECEĞİZ

İhaleye giren firma olmadığı için taşımayı belediyenin üstlendiğini söyleyen Kuluncak Belediye Başkanı Erhan Cengiz, eksikliklerin farkında olduklarını ancak çocukların eğitimine devam etmesi için sorunu çözmeye çalıştıklarını söyledi. Cengiz “İlçemizin taşımalı eğitimi için defalarca ihale yapıldı. Ancak ihaleye katılan firma olmayınca bu işi birinin üstlenmesi gerekiyordu. Vali bey ve kaymakamımızla görüştük, çocukların bir şekilde okula gitmeleri gerektiğinin farkındaydık. Belediye olarak biz çocuklarımızın taşımacılığını üstlendik. Traktörle de olsa o çocukları okula taşımak zorundayız. Pandemi, deprem derken eğitimden zaten geri kaldılar. Biz eksikliğin bilincindeyiz. Sorunu şimdilik bu şekilde halletmeye çalıştık. Hatır gönülle, ricayla iki üç minibüs daha eklemeye çalışıyoruz.”