Kuzey Kıbrıs'ta emekli komutan 'kaçakçılık' suçlamasıyla tutuklandı

Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri'nin emekli komutanı Korgeneral Ömer Paç'ın, 478 karton elektronik sigara tütününü Ercan Havalimanı’ndan izinsiz çıkardığı belirtildi.

Fotoğraf: Kıbrıs Postası
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - 'Sahte diploma' krizinin yankılarının sürdüğü Kuzey Kıbrıs'ta, Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri'nin (KTBK) emekli komutanı Korgeneral Ömer Paç, 'elektronik sigara tütünü kaçakçılığı' suçlamasıyla tutuklanarak mahkemeye çıkarıldı. 

Kıbrıs Postası'nın aktardığına göre polis, Ömer Paç'ın 22 Şubat 2024 tarihinde Ercan Havalimanı’nda üç valiz dolusu toplam 478 karton elektronik sigara tütününü Ekonomi ve Enerji Bakanlığı’na bağlı Ticaret Dairesi'nden ihracatçı izni almadan yurt dışına çıkardığını bildirdi. Paç'ın, Dış Ticaret Düzenleme ve Denetim Yasası’na aykırı davrandığı kaydedildi. 

Polis, tütünlere aynı gün Ankara Esenboğa Havalimanı’nda el konulduğunu açıkladı. Polis, zanlının aynı gün saat 22.30 sıralarında ülkeye geri döndüğünü, 23 Şubat 2023 tarihinde ise tutuklandığını ifade etti. 

EVİNDE ARAMA YAPILACAK

Polis, zanlının evinde de arama yapılması gerektiğini, ayrıca konuyla bağlantılı başka şüpheliler olduğunu tespit ettiklerini kaydetti. Polis, Paç'ın serbest kalması halinde bu tanıklara ve tahkikata etki edebileceğini belirterek, 3 gün süreyle tutuklu kalmasını talep etti. Zanlının avukatı ise, zanlının doktor kontrolünden geçirilmesini talep etti.

Huzurundaki şahadeti değerlendiren Yargıç Jale Ergüden, zanlının 3 gün süreyle tutuklu kalmasına ve tam teşekküllü bir devlet hastanesinde doktor kontrolünden geçirilmesine karar verdi. 

ESKİ MİLLİ EĞİTİM BAKANI TUTUKLANDI

Kuzey Kıbrıs'ta geçtiğimiz günlerde, eski Milli Eğitim Bakanı Kemal Dürüst ve eşi Meral Dürüst, sahte diploma ve yolsuzluk soruşturması kapsamında tutuklanmıştı. 

Kıbrıs Sağlık ve Toplum Bilimleri Üniversitesi'nde (KSTU) bir süre önce başlatılan sahte diploma ve yolsuzluk soruşturması kapsamında, 5 dönem bakanlık yapan üniversitenin Mütevelli Heyeti Başkan Vekili Kemal Dürüst ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müdürü Meray Dürüst'ün tutuklandığı açıklanmıştı. KKTC Basın Subaylığı tarafından yapılan açıklamada, Dürüst çiftinin "sahte belge düzenleme, sahte belgeyi tedavüle sürme, sahtekarlıkla para temini, sahte belge düzenlenmesini tahrik etme" suçlarından tutuklandığı bildirilmişti. 

(DIŞ HABERLER SERVİSİ)