Kuzey Kıbrıs'ta milletvekili hakkında 'sahte diploma' iddiası

Halkın Partisi (HP) Genel Başkanı Özersay, bir milletvekilinin sahte diploma aldığı iddiasıyla ilgili şikayetçi olduklarını duyurdu. Kulislerde adı geçen vekil, iddiaları reddetti.

Fotoğraf: Arşiv
Google Haberlere Abone ol

LEFKOŞA - Kıbrıs'ın kuzeyindeki 'sahte diploma' skandalı Cumhuriyet Meclisi'ne uzandı. Muhalefet, bir vekilin diplomasının sahte olduğu iddiasıyla polise şikayetçi oldu.

Yeni Düzen gazetesinde yer alan habere göre, Halkın Partisi (HP) Genel Başkanı Kudret Özersay, 'bir milletvekilinin sahte diploma aldığı ve bunu tedavüle sürerek kullandığı iddiasıyla Polis Genel Müdürlüğü'ne şikayetçi olduklarını' açıkladı.

ÖZERSAY: YASALARIMIZA GÖRE VEKİL DAHİ OLSA YARGILANMALI

HP Genel Başkanı Özersay, kişisel sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada da "Polisimizin gerekli hassasiyeti göstererek konuyu kısa sürede açıklığa kavuşturacağına inanıyoruz. Ceza yasamıza göre suç olan bu türden bir eylemde bulunan kişi bir milletvekili dahi olsa yargılanmalı ve cezasını çekmelidir" vurgusunda bulundu.

Kudret Özersay, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: "Bugün itibariyle bir milletvekilinin sahte diploma aldığı ve bunu tedavüle sürerek kullandığı iddiasıyla Polis Genel Müdürlüğü'ne bir şikayet dilekçesi verdik. Bize gelen tüm bilgi ve belgeleri paylaştık; bu konuda ifade vermeye hazır olduğumuzu da vurguladık. Polisimizin gerekli hassasiyeti göstererek konuyu kısa sürede açıklığa kavuşturacağına inanıyoruz. Tahkikatın selameti için bu aşamada detay vermek istemiyorum. Ceza yasamıza göre suç olan bu türden bir eylemde bulunan kişi bir milletvekili de olsa yargılanmalı ve cezasını çekmelidir. Konunun takipçisi olacağız".

VEKİL YEŞİLIRMAK, HAKKINDAKİ İDDİALARI YALANLADI

HP'nin bir milletvekilinin sahte diploma aldığı ve bunu tedavüle sürdüğü iddiasıyla polise şikayet dilekçesi vermesi sonrası kulislerde adı geçen Ulusal Birlik Partisi (UBP) Milletvekili Emrah Yeşilırmak, "Kudret Bey, Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) mezunu olduğumu da yüksek lisans okuduğumu da bilir; beni çok iyi tanır" açıklamasını yaptı.

Kıbrıs Postası'nda yer alan habere göre, Yeşilırmak, Kudret Özersay'ın kimi kastettiğini bilmediğini belirterek, "Hukuksal hakkımı saklı tutmak kaydıyla bana ulaşan herhangi bir belge yok fakat her türlü bilgiye belgeye açığım" dedi.

Yeşilırmak, "Ülkede bir gerçek var, bu da üniversitelerin ülke için milli servet olduğudur, bu unutulmamalı" mesajını vererek "HP'nin polis edasıyla sahte olduğunu iddia ettiği bir diploma var; buna kendisinin karar yetkisi yok. (İddiaları dillendirenler) kurumları itibarsızlaştırıyor. Bu doğru değil, siyasi etik ahlakına sığmaz" diye ekledi.

POLİS 'SAHTE DİPLOMA' İDDİALARINI SORUŞTURUYOR

Sahte diploma skandalı son haftalarda KKTC'nin gündemine damga vuruyor. Yakın dönemde polis, bir özel üniversite yönetimi hakkındaki sahte diploma iddialarını soruşturmaya başladı. Soruşturma kapsamında gözaltılar gerçekleştirildi. Kıbrıs Türk medyası skandalı mercek altına alırken, kuşkular ve iddialar KKTC'nin yükseköğrenim kurumu YÖDAK'a odaklandı. Aynı süreçte siyasetçiler hakkında da iddialar gündeme gelmeye başladı.

(DIŞ HABERLER SERVİSİ)