Kremlin: Ukrayna tahılı konusunda Türkiye'yle anlaşmaya varılmadı

Kremlin sözcüsü Dmitri Peskov, Ukrayna limanlarının tahıl ihracatına açılması için Ankara'nın arabuluculuk girişimleriyle ilgili "Türkiye'yle anlaşmaya varılmadı" açıklaması yaptı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Rusya'nın Ukrayna limanlarını abluka altında tutarak tahıl ihracatını engellemesini önlemeye dönük Batı ülkelerinden girişimler sürerken Türkiye'nin konuyla ilgili arabuluculuk hamlelerine Kremlin'den yanıt geldi. 

Reuters'e göre, Kremlin sözcüsü Dmitri Peskov bugünkü basın brifinginde konuya ilişkin soruları yanıtladı. Peskov, Ukrayna'nın Karadeniz üzerinden tahıl sevkiyatı ihracatı konusunda Türkiye ile herhangi bir anlaşmaya varılmadığını ancak bu konuda girişimlerin devam ettiğini söyledi.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov Ankara ziyaretinde görüştüğü Türkiyeli mevkidaşı Mevlüt Çavuşoğlu'yla yaptığı ortak basın toplantısında, Ukrayna limanlarından tahıl koridoru açıldığını belirtmişti. Lavrov limanların tamamen açılması için Ukrayna'nın mayınları temizlemesi gerektiğine işaret ederek "Kiev hazırsa biz de hazırız" mesajı vermişti. (DIŞ HABERLER)