Zelenskiy'e göre Severodonetsk'te 'sokak çatışmaları' yaşanıyor

Zelenskiy, en büyük doğu kentlerinden Severodonetsk'e dönük Rusya saldırılarının sokak çatışmalarıyla devam ettiğini aktardı. İngiltere merkezli kuruluşlar da kent içi çatışmalar olduğunu belirtiyor.

Kaynak: Institute for the Study of War
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Rusya, Ukrayna'nın limanlarını abluka altında tutarak tahıl ihracatını engellemeye devam ederken doğu bölgesi Donbass'ta Kiev yönetiminin kontrolündeki en büyük kent Severodonetsk'e dönük saldırıların ise "sokak çatışmaları"na dönüştüğü belirtiliyor.

Reuters'in aktardığına göre, Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy dün gece yayınlanan video konuşmasında "Kahramanlarımız Severodonetsk'teki mevzilerinden vazgeçmiyor. Kentte şiddetli sokak çatışmaları devam ediyor. Ukraynalı Donbass ayakta" dedi.

Zelenskiy, açıklamasında İngiltere Başbakanı Boris Johnson'a ise Ukrayna'ya "tam olarak doğru silahları sağladığı" için teşekkür etti. 

İngiltere Savunma Bakanlığı da Rusya'nın Severodonetsk kentine kuzey ve güneyden saldırdığı, Ukrayna birliklerinin ise şehrin bazı bölgelerini geri aldığını aktardı. 

Rusya'nın Ukrayna'daki askeri hareketliliğine ilişkin güncel durumu haritalarla paylaşan İngiltere merkezli Savaş Çalışmaları Enstitüsü (Institute for the Study of War) Severodonetsk'in büyük bölümünün ele geçirildiğini raporladı. Buna göre, kent içi çatışmalar yaşanıyor ve belirsizlik sürüyor. 

Ukrayna Genelkurmay Başkanlığı'nın yayınladığı son raporda da Rusya'nın Severodonetsk kentine saldırılarının devam ettiği belirtilirken Ukrayna'nın Lugansk Valisi Serhiy Haiday da "Düşman Severodonetsk'e saldırmaya devam ediyor. Novookhtyrka ve Voronove yönündeki Rus saldırıları ise püskürtüldü" açıklaması yaptı. (DIŞ HABERLER)