BM Güvenlik Konseyi'nde tartışma: Rus büyükelçi toplantıyı terk etti

AB Konseyi Başkanı Michel'in Rusya'yı Ukrayna'nın tahıl ihracatını engellemesine yönelik konuşmasına tepki gösteren Rus büyükelçisi Nebenzia, BM Güvenlik Konseyi oturumunu terk etti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR -  Rusya'nın Birleşmiş Milletler (BM) Büyükelçisi Vassily Nebenzia, Avrupa Birliği (AB) Konseyi Başkanı Charles Michel'in suçlamaları üzerine BM Güvenlik Konseyi oturumunu terk etti.

BBC Türkçe'nin aktardığına göre, Michel Rusya'nın gıda arzını gelişmekte olan ülkelere karşı "bir silah gibi" kullandığını söyledi, Rusya'yı gıda krizine yol açmakla suçladı. Nebenzia ise Michel'in yalan söylediğini belirtti.

New York'taki toplantıda konuşan Michel "Rusya Federasyonu'nun büyükelçisi, dürüst olun, Kremlin gıda arzını gelişmekte olan ülkelere karşı bir silah gibi kullanıyor. Rusya'nın savaşının dramatik sonuçları tüm dünyaya yayılıyor ve bu gıda fiyatlarını artırıyor, insanları yoksulluğa itiyor ve büyük bölgeleri istikrarsızlaştırıyor" ifadelerini kullandı. 

'RUSYA UKRAYNA'NIN TAHILLARINI ÇALIYOR'

Michel'in Odessa limanında bekleyen milyonlarca ton tahılı kendi gözleriyle gördüğünü ve Rusya'nın Ukrayna tahıllarını çaldığını da belirttiği konuşması sırasında Rus büyükelçi Nebenzia toplantıyı terk etti.

Nebenzia'nın toplantı salonunu terk etmesi sırasında ona seslenmeye devam eden Michel "Odayı terk edebilirsin, herhalde gerçekleri dinlemekten daha kolay geliyor böylesi" dedi.

Toplantıyı terk ettikten sonra Reuters'e konuşan Nebenzia ise "Charles Michel'in yaydığı yalanlar" nedeniyle toplantıda daha fazla kalamayacağı için oturumu terk ettiğini söyledi. (DIŞ HABERLER)

 

Etiketler abd rusya ukrayna