'KPSS'de 'erken iptal' kararı öğrenciler açısından olumlu'

Bazı soruların Yediiklim Yayınevi'nin deneme sorularıyla aynı çıkması nedeniyle KPSS sınavı iptal edildi. Peki yeniden sınava girecek olanlar bu iptal kaosunu nasıl en az hasarla atlatabilir?

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ÖSYM'nin 31 Temmuz 2022 tarihinde düzenlediği ve sorularının bir kısmının daha önce yayınlanması nedeniyle iptal edilen KPSS ile ilgili konuşan CBA Akademi Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çelen, sınavın 'hızlı kararla' iptal edilmesinin sınava giren öğrenciler açısından çok olumlu bir durum olduğunu söyledi. Bu sayede öğrencilerde kaygı artmasının önüne geçildiğini vurgulayan Çelen, “Sınava tekrar girecek olanlar karamsar olmasın. Özellikle ilk 1 buçuk ayda sıkı konu tekrarı yapsınlar” önerisinde bulundu.

Çelen, “Bu bir kriz değildir. Çünkü eğer iptal kararı çok fazla ertelenseydi, öğrencilerdeki kaygıyı artırabilirdi. Ayrıca hafta sonu yapılması planlanan A grubu alanı sınavı ve 14 Ağustos’taki öğretmenlik alan sınavının yapımından sonra bir iptal kararı duyulsaydı bu kaygıyı daha da çok artıracaktı. Puan hesaplamalarında da büyük karışıklığa neden olacaktı” değerlendirmesinde bulundu.

 Yeniden sınvava gireceklere tavsiyelerde bulunan Çelen, “Özellikle ilk 1 buçuk ay boyunca, genel yetenek ve genel kültür testi, eğitim bilimleri testi ve ÖABT (Öğretmenlik Alanı Bilgisi Testi) ile ilgili ilgili sıkı konu tekrarı yapsınlar. Ayrıca bu durum, onlar için yıl içinde eksik bırakıp tamamlayamadıkları konuları pekiştirmeleri için büyük bir fırsat. ‘Ben konuları tamamen bitirdim, pekiştirdim, zaten sınava hazırdım’ diyenler için aslında bir zaman kaybı da yok. Onlar da doğru kaynaklardan bol soru çözüp, tekrarlar yaparak sınava kendilerini daha hazır hale getirebilirler” dedi.  (HABER MERKEZİ) 

 

 

 

Etiketler KPSS iptal