Araştırma: Korona virüsünden korkup hastaneye gitmeyen kalp hastaları ölüyor

ABD'de yapılan bir araştırmanın sonuçlarına göre, ağır kalp ve kronik solunum sistemi hastalarının Covid-19'a yakalanma korkusuyla hastaneye gitmeyip, tedavi olamaması nedeniyle ölüm oranlarının arttı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR- ABD'de yapılan bir araştırma, Covid-19 salgınıyla ilgili çarpıcı bir gerçeği ortaya çıkardı. The American Journal of Medicine adlı akademik tıp dergisinde yayımlanan araştırmaya göre kalp ve solunum hastalarının Covid-19'a yakalanma korkusuyla hastaneye gitmeyip, tedavilerini aksatması nedeniyle ölüm oranları arttı. 

Euronews'ten Kerem Congar'ın haberine göre, derginin baş editörü Doktor Joseph S. Alpert, kalp ya da kronik akciğer hastalığı bulunan kişilerin birçoğu, salgın öncesi döneme kıyasla çok daha kötü durumda ya da ölüme yakın derecede.

Doktor Alpert "Şu anda, yani pandemi döneminde acil servise kalp krizi gibi rahatsızlıklar sebebiyle çok az kişi geliyor fakat bu hastalıklar kaynaklı ölüm oranı çok daha yüksek. Bunun tek bir cevabı var. Hastalar, kronik rahatsızlıklarının yanında Covid-19'a yakalanmaktan korkuyorlar ve mümkün olduğunca da hastanelere gitmiyorlar" dedi. 

'HASTANELER MARKET VE PAZARLARDAN DAHA GÜVENLİ'

Alpert hastaların korona virüsü salgını döneminde evlerinin hastanelerden daha güvenli olduklarına inandıklarını belirtiyor ve ekliyor: "Hastalarıma defaatle şunu söylüyorum. Hastanede bizim yanımızda tedavi olmanız, markete ya da pazara gitmenizden çok daha güvenli. Çünkü dışarıda Covid-19'un yakınınızda olup olmadığını bilmiyorsunuz."

Araştırmayı yapan doktorlar hastane ve klinik çalışanlarının mesai yaptıkları ortamları Covid-19'dan korumak için ellerinden geleni yaptığını, sosyal mesafe, ziyaretçi kabul etmeme ve düzenli temizlik hizmetlerinin aksatılmadığını belirtiyor. Doktorlar ayrıca hastanede görevli tüm sağlık çalışanlarının Covid-19 aşısı olmaları sebebiyle halk arasında en az riskli grup olduğunun altını çiziyor. (HABER MERKEZİ)