8 ilde yeni karantina kararları

Karaman'da 2 köy, Ardahan'da 3 köy, Aksaray'da 1 köy, Kastamonu'da 1 mahalle, Gümüşhane'de 1 köy, Osmaniye'de 1 köy ve Adıyaman'da 145 ev korona virüsü nedeniyle karantinaya alındı. Giresun'da ise Çam Mahallesi'ne bağlı Kurtbeli mevkisinde karantina uygulanacak.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Korona virüsü (Covid-19) salgını nedeniyle 8 ilde yeni karantina kararları alındı.

Karaman'da İl Hıfzıssıhha Kurulu, merkeze bağlı Yukarı Kızılca ve Aşağı Kızılca köylerinde yeni vakaların görülmesi ve temaslı sayısının fazla olması nedeniyle 23 Mart'tan itibaren ikinci bir karara kadar karantina uygulanmasına karar verdi.

Ardahan'ın Göle ilçesine bağlı 3 köyde de karantina uygulanacak. Göle İlçe Hıfzıssıhha Kurulu, vaka artışı ve temaslı kişi sayısının fazla olması üzerine Küçük Altunbulak, Esenyayla ve Budaklı köylerinin karantinaya alınmasını kararlaştırdı. Kararın ardından giriş ve çıkışları kapatılan köylerde, sokağa çıkma kısıtlaması başlatıldı.

Giresun'un Espiye ilçesinde bulunan Çam Mahallesi Kurtbeli mevkisi karantina alındı. Espiye Kaymakamlığı, uygulamanın 23 Mart saat 21.00'den itibaren başladığını ve ikinci bir karara kadar sürdürüleceğini açıkladı.

Kastamonu'nun Taşköprü ilçesine bağlı Hamzaoğlu köyü Çattepe Mahallesi, Aksaray'da merkeze bağlı Elmacık köyü, Gümüşhane'de merkeze bağlı Övündü köyü, Osmaniye'de merkeze bağlı Selimiye köyü ile Esenevler Mahallesi 15551 sokakta bulunan bir apartman ve Adıyaman'da farklı mahallerdeki 145 ev karantinaya alındı. (AA)