Kiev'de peş peşe patlamalar

Kiev'de bu sabah birçok patlama gerçekleşti. Polis açıklamasına göre en az 5 kişi öldü, 12 kişi yaralandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Ukrayna'nın başkenti Kiev'de birden fazla patlama meydana geldi. Kiev Belediye Başkanı Vitaliy Kliçko, patlamaların  kent merkezindeki Şevçenkivsk semtinde meydana geldiğini duyurdu.

Ukrayna polisi en az sekiz kişinin öldüğünü, 12 kişinin de yaralandığını açıkladı.

Kliçko, Telegram hesabından yaptığı paylaşımında, "Şevçenkivsk semtinde birkaç patlama, başkentin merkezinde. Tüm hizmetler yerinde takipte. Ayrıntılar daha sonra" ifadelerine yer verdi.

Anadolu Ajansı'nın Ukrayna İçişleri Bakanlığı'ndan aktardığına göre, Kiev'e atılan roketlerden biri güvenlik servislerinin bulunduğu sokağa düştü. Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy'nin ofisi de bu bölge bulunuyor.

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, saldırılara ilişkin yaptığı açıklamada, "Savaşın 229'uncu gününde bizi yok etmeye, yeryüzünden silmeye çalışıyorlar. Zaporijya'da evlerinde uyuyanları, Kiev'de ve Dnipro'da işe gidenleri öldürdüler" dedi ve Ukraynalıların sığınaklardan ayrılmamalarını istedi.

Kırım'da bulunan ve Rusya için sembolik olan Kerç Köprüsü'ne düzenlenen saldırının ardından Putin Ukrayna'yı 'terörizmle' suçlamıştı.

Etiketler ukrayna kiev