Putin: Kırım Köprüsü'nü Ukrayna istihbaratı patlattı

Rusya lideri Putin 3 kişinin öldüğü Kırım Köprüsü patlamasını 'bir terör saldırısı" olarak niteledi ve "Bunu düşünen, gerçekleştiren ve sipariş eden Ukrayna istihbarat servisidir" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Kerç (Kırım) Köprüsü'ndeki patlamanın Ukrayna istihbaratınca yapıldığını belirtti.

Putin, Rusya'nın St. Petersburg kentinde Rusya Soruşturma Komitesi Başkanı Aleksandr Bastrıkin ile bir araya geldi.

Rusya ile Kırım arasındaki köprüde dün meydana gelen patlamaya değinen Putin "Bu, Rusya Federasyonu'nun kritik öneme sahip sivil altyapısını yok etmeyi amaçlayan bir terör saldırısıdır. Bunu düşünen, gerçekleştiren ve sipariş eden Ukrayna istihbarat servisidir" dedi.

Rusya Soruşturma Komitesi Başkanı Bastrıkin de patlamayla ilgili terör suçundan dava açıldığı bilgisini paylaşarak "Bu, soruşturmanın ilk aşamasında elde edilen bilgilerle doğrulandı" diye konuştu.

Bastrıkin, Rus ve yabancı uyruklu vatandaşların Ukrayna istihbaratına yardımcı olduğunu ifade etti.

'BU DAHA BAŞLANGIÇ' 

Ukrayna Devlet Başkanlığı Ofisi Danışmanı Mihail Podolyak da Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, bu patlamanın sadece "başlangıç" olduğunu belirterek "Kırım, köprü, başlangıç. Yasa dışı olan her şey yok edilmeli, çalınan her şey Ukrayna'ya iade edilmeli, Rusya işgal ettiği yerleri terk etmeli" ifadesini kullandı.

Putin'in 2018’de resmi açılışını yaptığı ve "Kırım" ismiyle de anılan köprü, Kırım ile kara yolu bağlantısını sağlaması nedeniyle Rusya için stratejik öneme sahip. (HABER MERKEZİ)