Kayıp yakınları Yılmaz Gümüş'ün akıbetini sordu

Batman’da kayıp yakınları, 23 Ekim 1993 tarihinde işe gitmek için evinden ayrılan ve kendisinden bir daha haber alınamayan Yılmaz Gümüş'ün akıbetini sordu.

İHD Batman Şube yöneticilerinden Mehmet Akif Akın, bu haftaki açıklamayı okudu.
Google Haberlere Abone ol

Metin Yoksu

BATMAN - Batman’da kayıp yakınları, İnsan Hakları Derneği (İHD) öncülüğünde 551'inci kez bir araya geldi. Gülistan Caddesi'ndeki İnsan Hakları Anıtı önünde bir araya gelen kayıp yakınları, Yılmaz Gümüş’ün hikayesini paylaştı.

‘KAYBEDİLMEDEN ÖNCE GÖZALTINA ALINMIŞTI’

İHD Batman Şube yöneticilerinden Mehmet Akif Akın, Yılmaz Gümüş’ün babasının İHD başvuru mektubunu okudu: "Oğlum Yılmaz Gümüş 1976 doğumluydu, kaybedildiğinde henüz 17 yaşındaydı. Batman’da bir fotoğraf stüdyosunda çalışıyordu. 21 Ekim 1993 günü çalıştığı iş yerinden, saat 09:00'da Yeşil tepe Mahallesi’ndeki bir ilkokulda fotoğraf çekimi yapmak için ayrılmıştı. O günden beri kendisinden bir daha haber alamadık. Yılmaz, kaybedilmeden bir ay kadar önce Batman Emniyet Müdürlüğü’nce gözaltına alınmıştı.”

30 yıldır baba Gümüş'ün oğlunu aradığını dile getiren Akın, “Acılarının çok büyük olduğunu, çocuğunun akıbetini merak ettiklerini belirterek faillerin adalet önünde hesap vermelerini istiyor. Geçmişte olduğu gibi, bugün de siyasal iktidarın kim olduğuna bakmaksızın, aynı soruyu sormaya devam edeceğiz" dedi.

‘ÇOCUKLARIMIZ NEREDE?’

Akın, şöyle devam etti: “İnsan Hakları Derneği Batman Şubesi olarak her zaman olduğu gibi bu hafta da  çağrımızı yineliyoruz. Tüm kayıpları, faili meçhul cinayetlerle katledilenleri anarak; insan hakları savunucularının adalet ve hakikat arayışının asla bitmeyeceğinin de altını çiziyoruz. Acılı anaların ve ailelerin yüreklerini bir nebze de olsa rahatlatma adına, gözaltında kaybedilen insanların akıbetlerinin araştırılmasını, faillerinin bulunup yargılanmasını ülke tarihinin karanlık sayfalarına ışık tutulmasını ve bu kara lekenin bir an önce temizlenmesi için gerekli adımların atılmasını istiyoruz.”