Kayıp yakınları Abdullah Tarım'ın akıbetini sordu

İnsan Hakları Derneği Batman Şubesi öncülüğünde 549'uncu kez bir araya gelen kayıp yakınları, 1994 yılında kaçırılmasının ardından kendisinden haber alınamayan Abdullah Tarım'ın akıbetini sordu.

Bu haftaki açıklamayı, İHD Batman Şubesi yöneticilerinden Hüseyin Elçi gerçekleştirdi.
Google Haberlere Abone ol

Metin Yoksu

BATMAN – Kayıp yakınları, İnsan Hakları Derneği Batman Şubesi öncülüğünde 549'uncu kez Gülistan Caddesi'ndeki İnsan Hakları Anıtı önünde bir araya geldi.

Kayıp yakınları, 1994 yılının eylül ayında ekmek almaya giderken kaçırılan ve kendisinden bir daha haber alınamayan Abdullah Tarım'ın hikayesini paylaştı.  

‘EKMEK FIRININA GİDERKEN KAÇIRILDI’

Bu haftaki açıklamayı, İHD Batman Şubesi yöneticilerinden Hüseyin Elçi gerçekleştirdi. 1994 yılının eylül ayında Batman'ın Pınarbaşı Mahallesi'nde ikamet eden ve ekmek almaya giderken kaçırılan Abdullah Tarım için bir araya geldiklerini dile getirdi.

Elçi, aile ve görgü tanıklarının beyanlarını aktardı: "Kültür Mahallesi’ndeki evinden kendisine ait Pınarbaşı Mahallesi’ndeki ekmek fırınına giderken Aydın Aslan Caddesi’nde beyaz renkli bir arabaya zorla bindirilerek kaçırıldığına yönelik tanıklıklar var. Abdullah Tarım’ın eşi ise ‘iki çocuğuyla perişan bir halde olduklarını, eşinin kaçırılmasından sorumlu kişilerin yargılanmasını istediklerini' belirtti.”

Elçi konuşmasına şu sözlerle son verdi: “Bizler buradan bir kez daha vicdanlara sesleniyoruz. Failleri belli olan yakınlarımızı gözaltına alıp kaybeden kişilerin yargılanmasını talep ediyoruz. İnsanlığa karşı işlenmiş olan suçların karşısında susmak, hukukun gereğini yapmamak suçtur. İşlenen bu suçlara yönelik gereğinin yerine getirilmesi için savcıları göreve çağırıyor, yasal düzenlemeler yapılmasını ısrarla talep ediyoruz. Kayıplarımızın akıbetini sorgularken, onlara dair bir izi bulunmadan, hakikatler ortaya çıkarılmadan ve adalet sağlanmadan bu mücadeleden asla geri adım atmayacağımızı bir kez daha ifade ediyoruz.”