İYİ Partili Bahadır Erdem'den 'ittifak' açıklaması: Mümkün değil

İYİ Partili Bahadır Erdem, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda 2024 Yerel Seçimleri'nde ittifak olmadan büyükşehirlerde seçim kazanılamayacağını söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İYİ Parti Genel İdare Kurulu üyesi Bahadır Erdem; sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, yerel seçimlerde olası bir ittifak ile ilgili, "Güç birliği olmadan büyük şehirlerde seçim kazanmak mümkün değildir" ifadelerini kullandı. 

'KAPI GİBİ GERÇEK: GÜÇ BİRLİĞİ YAPMADAN HİÇBİR SEÇİM KAZANILAMAZ'

İYİ Parti'nin 2024 Yerel Seçimleri'ne tüm iller ve ilçelerde kendi adaylarıyla gireceğini açıklamasından sonra, İstanbul ve Ankara gibi büyükşehirlerde bir ittifak yapılıp yapılmayacağı tartışılmıştı. Erdem'in sosyal medya hesabından konuya ilişkin yaptığı açıklama şu şekilde:

"Koalisyonların ülkeyi mahvettiği iddiası ile Anayasayı değiştirerek Türkiye’yi yüzde 50+1 e mahkum eden AKP ve MHP, Türkiye’yi koalisyondan bin beter olan ittifak rejimine mahkum etmiştir. Referandum sürecinde Türkiye’ye zarar vereceğini bağıra bağıra uyardığımız yeni anayasa ve yüzde 50+1 mahkumiyeti ile yaralı olan Türk demokrasisi çok daha beter hale gelmiştir. Ancak bugün için ortada kapı gibi duran gerçek güç birliği yapmadan ülkede hiçbir seçimin kazanılamayacağıdır. Nitekim AKP kendisine yapılan yerel seçimlere ittifak yapmadan girelim çağrısı reddetmiştir."

'MUHALİF SEÇMENİN PSİKOLOJİSİ DÜŞÜNÜLEREK HAREKET EDİLMEZSE SONUÇ DEĞİŞMEZ'

Yaptığı açıklamada 2023 Genel Seçimleri'nde kullanılan ittifak modelini de eleştiren Erdem, "Hal böyle olup Cumhur İttifakı gerçeği sona ermedikçe önümüzdeki yerel seçimlerde de güç birliği olmadan büyük şehirlerde seçim kazanmak mümkün değildir. AKP tarafından Türkiye’nin içine sokulduğu ve demokratik bir anayasa olmadan değişmesi mümkün olmayan İttifak rejimini kötülemek ile iktidarı yenmek de mümkün değildir. Genel seçimi muhalefete kaybettiren ittifak sisteminin kötülüğünün yanı sıra asıl Millet İttifakının akıllıca hareket etmemesidir" ifadelerini kullandı. 

Muhalif seçmenin psikolojisinin hesaba katılması gerektiğini vurgulayan Erdem, "Akıl bir yana konup hırslar öne çıkınca seçimin de kaybedileceği açıktır. Akılla, matematik biliminin gerçeği ile, Türkiye düşünülerek, ülkeden ümidini kesen, duyduğu bıkkınlık ve hayal kırıklığı ile muhalefeti cezalandırmak için oy atmaya gitmeyecek olan ‘muhalif seçmenin psikolojisi’ düşünülerek hareket edilmez ise yerel seçimlerde de sonuç değişmez" diye konuştu. (HABER MERKEZİ)